Hvordan velge riktig feriehus i Italia?

Villa Orchidea, feriehus i Italia : Primatoscana

Drømmen om en reise til Italia har du hatt lenge og nå har du bestemt deg for å gjøre alvor ut av planene! Hvor begynner man egentlig når man skal planlegge drømmeferien, og hvordan velger man riktig feriehus i Italia?

Å velge riktig feriehus i Italia kan være et spennende, men også utfordrende prosjekt. Spesielt med tanke på det store utvalget og de mange tilbyderne man kan finne på nettet. Du har nå funnet veien til Primatoscana som har spesialisert seg på utleie i Italia. Hos oss kan du velge mellom alt fra en sjarmerende vingård i det vakre innlandet i Toscana, til en leilighet ved kysten. Mulighetene er mange og det er viktig å balansere personlige preferanser, ønsket beliggenhet og sist, men ikke minst – budsjett.

Vi i Primatoscana har personlig besøkt samtlige feriehus vi leier ut. Vi har sovet i sengene, badet i bassengene og spist måltider på uteplassene ved de fleste stedene vi formidler. Derfor anser vi oss som eksperter på området, og det gir et godt grunnlag for å sørge for at dere får drømmeferien dere så lenge har drømt om.

Du kan be oss om innpill

Villa Giacomo, feriehus i Italia : Primatoscana
Vi i Primatoscana har personlig vært og besøkt samtlige feriehus vi leier ut. Vi har sovet i sengene, badet i bassengene og spist deilige måltider på uteplassene ved de fleste stedene vi formidler.

Det første vi i Primatoscana spør etter når vi blir bedt om å komme med innspill til passende feriehus er:

  1. Hvor mange er dere, og hva er alderen på eventuelle barn?
  2. Hvilken tid på året planlegger dere å feriere?
  3. Hvor mange soverom vil dere ha behov for?
  4. Hva slags standard er dere ute etter?
  5. Har dere sett på fly, og hvilken flyplass planlegger dere å fly til?

Det kan være nyttig å være klar over at ved de fleste villaer og feriehus vil man være avhengig av leiebil. Villaer og feriehus ligger i vakre og landlige omgivelser og dette er som regel ikke forenlig med gangavstand til butikker.

Feriehus med basseng ved kysten

Villaer og feriehus med private basseng har ikke gangavstand til strand. Ønsker du å feriere ved stranden vil den beste løsningen være å bo på hotell. Vi har noen få steder med leiligheter som ligger nær standen. Vi har en villa, Podere Montaloto, som ligger 7 km fra Middelhavet, og en rekke villaer og feriehus som ligger fra 30 til 50 minutter fra kysten med bil.

Begynn planleggingen tidlig

Skal du feriere i sommerferien og er på jakt etter feriehus med privat basseng bør du starte planleggingen tidlig. De beste feriehusene går først, og helst bør du starte planleggingen høsten året før. Det vil fremdele være ledige feriehus dersom du venter til våren samme år, men da er det en stor fordel at dere er fleksible på ferieuke. De aller fleste villaer og feriehus leies ut fra lørdag til lørdag og det er ikke alltid dette klaffer med flyreisen. Ofte kan det derfor bli nødvendig å supplere med en natt eller to på et hotell.

Feriehus med privat basseng, eller leilighet?

Våre feriehus med basseng har fra 3 soverom og oppover. Vi har villaer og feriehus som passer for to, tre eller fire familier, eller grupper på inntil 30 personer. Når mange ferierer sammen er det veldig hyggelig og ofte også mer økonomisk å bo sammen i eget feriehus, sammenlignet med å bo på hotell. Dere vil ha hage og basseng for dere selv, og kunne tilberede og spise måltider sammen. Skal dere mange på tur? Da kan det bli ekstra moro på ferie med selskapsleker for store og små.

Er dere et par eller en familie som skal på ferie sammen, er som regel leilighet med privat uteplass og tilgang på basseng den beste løsningen. Vi har en rekke vakre gårder med leiligheter som passer både for par og familier. Reiser du med barn er det hyggelig at det bor andre familier på samme sted og at barna kan finne lekekamerater i ferien. Noen gårder har restaurant på stedet, sykler til utlån, tennisbane og ulike leker for barn.

Vin og mat

De aller fleste som ferierer i Italia er glad i god mat og vin. Er du interessert i vin har vi en rekke villaer, feriehus og gårder der dere kan bo nær eller midt i vinmarkene. Toscana er kjent for sin vinproduksjon, og det kan eksempelvis være verdt å besøke vindistriktet Chianti eller byen Montalcino, kjent for sine brunello-viner. Piemonte er også et populært område å feriere for deg som ønsker å besøke vingårder. Under et opphold i Italia anbefaler vi at du tar turen til den lokale vingården for å smake på viner. Kanskje får du servert et måltid der også.

Oppdag lokale restauranter for å nyte lokal, autentisk italiensk mat. Italia er kjent for for sine gode råvarer og italienske kokker legger stor vekt i å bruke sesongens råvarer fra lokale bønder. Slowfood-bevegelsen ble dannet i Italia på 80-tallet som en motkultur til amerikanernes fastfood.

Har dere noe å feire eller et ønske om å få mat servert i feriehuset dere leier kan en hyggelig opplevelse være å leie inn en kokk. De vil handle inn ferske råvarer og tilberede et autentisk italiensk måltid uten at dere trenger å flytte på dere. Dette vil garantert bli et av høydepunktene i løpet av deres opphold på en villa. Spør oss om kokker!

Historie, kunst og kultur.

Er du interessert i kunst og historie? Mange av våre feriehus har kort avstand til historiske byer. Italia er det landet med flest oppføringer på UNESCOs verdensarvliste, så det mangler ikke på muligheter til å utforske historiske og kulturelle steder. Med leiebil kan du dra på oppdagelsesferd til kjente og mindre kjente byer, bade i Middelhavet og se det vakre landskapet i innlandet. Da kan for eksempel en dagstur til Firenze, Lucca, San Gimignano, Volterra, Siena og Venezia være noe for deg. Cinque Terre betyr «fem byer», og ligger i Liguria. Her går en berømt og vakker kyststi. Vi kan varmt anbefale en dagstur til dette området.

Hva koster det?

Når flere familier reiser sammen, kan det økonomisk sett lønne seg å leie en villa eller et feriehus i stedet for flere leiligheter. Sett opp et budsjett og vurder kostnadene for overnatting, flyreise, leiebil, mat og aktiviteter. Hos Primatoscana er de mest etterspurte ukene de tre siste ukene i juli. De to siste ukene i juni kan være rimeligere enn juli-ukene. I høysesong er det leie lørdag-lørdag. Du vil finne priser under hver bolig på vår nettside. I tillegg til leieprisen kan det være ekstrakostnader som sluttvask og bruk av aircondition. Leier man tidlig om våren eller sent på høsten kan det også komme utgifter til oppvarming.

Ferierer du i mai og september er prisene som regel betraktelig lavere enn i høysesong. Mai og september er også populære måneder for ferie i Italia. Mai er måneden for blomstring, og det er som regel bra temperaturer. I september er det fremdeles sommertemperaturer og fra midten av september høstes vindruene.

Hvor mange reisende?

Enten du reiser sammen med familie, venner eller kollegaer, er det viktig å finne et sted med passende antall soverom og fellesområder. Dette gjør ferien mer behagelig og gir muligheter for å tilpasse aktivitetene etter størrelsen på reisefølget. På vår nettside kan du filtrere ditt søk etter feriehus på antall personer. Vi hjelper dere gjerne med å finne en feriehus som passer og svarer raskt på om feriehuset er ledig i perioden dere ønsker å feriere.

Når skal du reise?

Italia er et land som byr på det meste. Her kan man nyte vakre landskap, rik kultur og de beste matopplevelser. Den beste tiden å reise til Italia avhenger av dine preferanser og interesser, og ikke minst når du og de du skal reise sammen med har mulighet til å ta ut ferie.

Våren

Våren strekker seg fra mars til mai og er en herlig tid å reise til Italia. Temperaturene begynner å stige, landskapet er frodig grønt og blomstringen er på sitt vakreste sent i perioden. Våren er en ideell tid for de som ønsker og utforske historiske byer. Da kan man nyte ferien uten de store mengdene med turister man kan oppleve om sommeren. Les mer om vår i Italia her.

Sommeren

Fra slutten av juni til august er det det stabilt solrikt og varmt i Italia. Bassengene er åpne og strendene er rigget klare for å ta i mot badegjester. Italienerne elsker sommeren og om kveldene kan du være heldig å oppleve lokale fester og konserter. Alt ligger til rette for virkelig å nyte det gode liv i verdens beste land. Du kan nyte deilige italienske måltider på lokale restauranter, eller handle inn italienske råvarer og diske opp måltider i eget kjøkken. Besøk lokale vingårder, kjøp olivenolje fra en gård du kjører forbi, lei en sykkel og utforsk de vakre åsene og landsbyen. Sommeren i Italia byr på uendelige muligheter.

Høsten

Høsten i Italia trekker seg fra slutten av september til november. Dette er en herlig tid å feriere, og her unngår man de største folkemengdene. Temperaturene er fremdeles behagelige og man kan oppleve lokale festivaler og høstens deilige smaker. Høsten er en tid da en råvarer som sopp og trøfler står på menyen. Druene høstes fra midten av september og i november høstet olivenen . Les mer om høstferie i Italia.

Vinteren

I perioden desember til februar kan du oppleve Italia fra en annen side Selv om temperaturene er lavere, oppleves den som mild sammenlignet med andre steder i Europa. De pittoreske landsbyene med sine rustikke steinhus blir enda mer sjarmerende, og de smale brosteinsgatene blir pyntet med julelys. Landsbyene arrangerer ofte tradisjonelle julemarkeder hvor håndverk, lokal mat og musikk står i fokus. Enkelte av våre feriehus egner seg godt til å leie om vinteren, og vi kommer gjerne med tips til steder som kan passe for deg og ditt reisefølge. Vi har selv opplevd å være hele juletiden i Lucca, helt uten snø og med mengder av stemningsfull belysning. Helt magisk!

Bil i italia

Å kjøre bil til Italia kan være både spennende og hyggelig. Er dere for eksempel en familie som skal på ferie til Italia kan det være gunstig å kjøre bil fra Norge sammenlignet med prisen man betaler for direktefly. Særlig om man skal feriere i sommerferien.

Når det gjelder leie av feriehus i Italia bør man uansett leie bil. Det finnes mange muligheter til leie av bil når dere kommer på flyplassen.

Tips:

Meld deg på vårt nyhetsbrev for siste nytt og inspirasjon.