Kjøre bil til Italia

Å kjøre bil til Italia kan være både spennende og hyggelig. Er man en familie som skal på ferie til Italia kan det være gunstig å kjøre bil fra Norge sammenlignet med prisen man betaler for direktefly. Særlig om man skal feriere i sommerferien. Bil bør man ha uansett, og man slipper kostnader for leie om man har med egen bil. Hus og leiligheter leies i stor grad ut lørdag til lørdag, og det er ikke alltid man finner flyruter som passer. Velger man å kjøre bil er man mer fleksibel.

Man kan velge å oppleve europeiske byer underveis, eller kjøre så raskt som mulig til Italia den ene eller begge veiene. Uansett er det en fin erfaring å kjøre bil gjennom Europa, og barn og voksen lærer om landene og Europa.

Avhengig av hvor i Norge du bor finnes det flere mulige reiseruter. Mange som bor på østlandet velger å starte turen til Italia med bilferge til Tyskland. Color Line har fra Oslo ferge som går til Kiel. Man ankommer Kiel tidlig om morgenen, og kan legge inn første overnatting i Sveit. Fra Sveits kan man ankomme Italia via Brennerpasset i Syd-Tyrol. 

Erfaringer med å kjøre bil til Italia

Vi har snakket med noen av våre kunder som har kjørt bil til Italia fra Norge. Her er deres erfaringer.

Familie fra Stavanger

Vi hadde 3 overnattinger ned til Italia og to overnattinger hjem.  Fra Stavanger tok vi fergen til Hirtshals. Vår første overnatting hadde vi i midt-Tyskland. Andre overnatting ved Como sjøen i Italia, for å ha en kort etappe siste dagen. Mellom Milano og  Viareggio i Toscana stoppet vi innom et outlet. Hjemover reise vi fra kysten i Toscana (Viareggio) til Milano og hadde en overnatting der. En i reisefølget tok fly hjem til Norge fra Milano ifm jobb. Vi andre kjørte videre til Hannover for overnatting, og så videre til Hirtshals for ferge tilbake til Stavanger.

Småbarnsfamilie fra Ski/Akershus

Valgte å kjøre til sin ferie i Italia da de reiste med små barn, og ønsket å ha med nødvendige barneseter. Familien brukte 2 dager til stedet til hadde leid i Italia. De valgte å reise til Kiel via Gøteborg-Kiel. De kjørte gjennom Tyskland og over fjellpasset i Østerrike. De hadde en overnatting i Innsbruck i Østerrike. Dagen etter kjørte de strake veien nedover i Italia.

Familie fra Oslo
Ønske om opplevelser underveis var avgjørende for at familien som ønsket å kjøre til Italia. De hadde fire overnattinger på sin vei til Italia. Fra Oslo kjørte de først til København og tilbrakte ett døgn der. De neste overnattingene hadde de i Dresden i Tyskland, Basel i Sveits og Ledro, fjellområde i Nord Italia. Målet var feriehus de hadde leid i Toscana.
Valgte å fly til München
En familie fra Østlandet fikk tak i rimelige flybilletter til sin familie fra Oslo til München. Der leide de bil, og kjørte direkte til Italia. De trengte ingen overnatting underveis. Reisemålet var Lucca, og de brukte rundt 8 timer med bil. På veien hjem valgte de en overnatting i Bolzano i Syd-Tirol.

Vi tipser: 

Ønsker du å motta enda mer inspirasjon og tilbud til din reise i Italia, meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Les om Linn Stokstad fra Sprudlene Sunn sin bilferie til Toscana her.