10 steder du må se i Toscana

Her får du tips til steder verdt å se på din ferie i Toscana. Ønsker du inspirasjon til å se steder å bo i Toscana? Her kan du se våre utvalgte feriehus og leiligheter i Toscana. Ta også en titt på våre mest bærekratitge ferievalg.

1. Firenze

Renessansens vugge. Et must, men helst vår eller høst. Les mer om Firenze.

2. Lucca

Feriehus i Italia : lucca, den vakreste byen i Toscana : Primatoscana

Vakker, gammel by omkranset av en imponerende bymur. Lucca byr på trange brosteinsgater, vakre piazzaer og en rekke koselige spesialforretninger. Sentrumet har lite trafikk, noe som gjør det enkelt å vandre rundt i gatene, og nyte «la bella vita». Les mer om Lucca.

3. Siena

Reise til Italia : Siena : Primatoscana

Den vakreste byen i Toscana. Siena er røff, pulserende og intim. Alt på en gang. Gamle Siena by er bilfritt! Les mer om Siena.

4. Chianti

Il Sogno, feriehus i Italia : Primatoscana

Toskanas viktigste vindistrikt. Kjør langs den berømte veien SR 222 som går mellom Firenze og Siena. Veien snirkler seg fremover i vakkert toskansk landskap. Langs denne ruten ligger flere spennende landsbyer og vingårder. Se våre ferieboliger i Chianti.

5. Cinque Terre

Resort Portovenere, feriehus i Italia : Primatoscana

Ligger egentlig på Liguriakysten, men vi tar den med da mange ønsker dagstur til Cinque Terre når de er på ferie i Toscana. De 5 byene ligger som fargeklatter, inneklemt mellom bratte fjellsider og i små viker, rett ned i det azurfargede middelhavet. Her kan man gå langs en kyststi fra by til by. Les mer om Cique Terre.

6. San Gimignano

Feriehus i Italia : Kort om Midt-Italia, bilde er fra San Gimignano : Primatoscana

Kjent for sine mange og høye tårn. I San Gimignano selges verdens beste iskrem (gelato) på Piazza della Cisterna. Les mer om San Gimignano.

7. Volterra

Koselig middelalder by som ruver høyt oppå en fjelltopp. Byen ble brukt som kullisse ifm innspillingen av filmen Twilight. Bli ikke overrasket dersom du passerer en og annen syklist på din vei opp til Volterra. Det er populært å sykle i dette området og bakkene opp til Volterra er en fin styrkeprøve. Fra byen er det flott utsikt utover vakkert toskansk landskap. Inne i sentrum er det hyggelig å rusle rundt og etterhvert sette seg ned for et måltid på en av byens kafeer eller restauranter. 

8. Versilia-kysten

Man finner strender med mer transparent vann i Toscana, men Versilia-kysten er godt organsiert med fine strandparseller hvor man blir tatt godt vare på. Her er det lett og nyte late dager på stranden. Rene toaletter, mulighet for å ta en dusj, og ofte lekeplasser til barna. Langs bulevarden er det god stemning på barer og restauranter. Viareggio har mange butikker for den shopping-glade. Les mer om versilia-kysten.

9. Montalcino

Montalcino er kjent for sine Brunello-viner. Mat og vin står i fokus i denne sjarmerende lille byen med fantastisk utsikt. På vei til Montalcino skal du kjøre gjennom landskapet «crete senesi», «Sienas leire». Et vakkert landskap du aldri har sett maken til!

10. Pisa

Borgo Puccini, feriehus i Italia : Primatoscana

Det er litt av et syn å se det skjeve tårnet, og man blir overrasket over hvor skjevt det faktisk er. På 1100 tallet ble tårnet sett på som en fiasko, men det har blitt en av italias største turist-attraksjoner. Tårnet ligger på «Piazza dei Miracoli».


Motta siste nytt, inspirasjon og tilbud til din reise i Italia. Nyhetsbrevet kommer ut 1 gang i måneden. Nyhetsbrevet er gratis, og du kan enkelt melde deg av når du måtte ønske det.