Forside med bilde

Liguria

Opplev liguriakysten.
Ønsker du hjelp til å finne riktig sted?

Liguria er en av de minste av Italias 20 regioner. Her bor ca 1,8 av totalt 60 millioner italienere. Deler av Liguria utgjør Italias kystlinje opp nordvest til Genova, der den følger kysten nedover igjen mot Frankrike, og den franske riviera. Deler av kysten langs Liguria kalles Italias Riviera. Liguria grenser bl.a. også til regionene Piemonte og Toscana, og det tar kun noen timer å forflytte seg i bil fra et feriested i Piemonte, til Liguria og videre til Toscana med f.eks Lucca eller Chianti-området. Man ankommer Liguria ved å fly til Bergamo, Milano, Pisa eller Firenze. Typisk industri for området er skipsbygging, turisme og vin. Vindyrkingen er beskjeden. Flere steder benytter man finurlige systemer for å få hentet opp druene fra de bratte åssidene. Store deler av Liguria består av bratte fjell. Tar man toget langs kysten ser man at deler av strekningen er som en sveitserost. Spesielt opplever man dette dersom man tar toget til og fra en av Italias mest besøkte severdigheter, Cinque Terre (tsjinke tærre).

Cinque Terre.

Cinque Terre er fem kystbyer knyttet sammen med stier delvis oppe i fjellsiden, delvis gjennom de fem byene. Man kan også ta båt eller tog fra by til by. De fire strekningene mellom de fem byene kan gås på en dag. Det vanlige er likevel kun å gå kun noen av strekningene ad gangen. Det er veldig greit lagt opp, for har du fått nok etter en eller to strekninger, kan du fullføre turen i ferge eller i tog. Et tips er å ta toget til den nordligste av de fem byene – Monterosso al Mare. Herfra kan du gå sørover og med sola i ansiktet. I sommermånedene kryr det av folk i byene og på stiene. Litt roligere er det vår og høst. Huskeliste for fotturen er drikke, t-skjorteskift, kontanter til billetten man trenger for å få adgang til stien, joggesko.(Ikke fjellsko eller stilettheler;). I byene får du kjøpt mat og drikke. Flere steder kan du ta deg en dukkert. Fra nabobyene går det ferge inn til Cinque Terre.

I byen rett sør for Cinque Terre formidler vi rom og leiligheter på dette stedet, Resort Portovenere. I kystbyen Portovenere er det et mye lavere tempo enn i C T. Her er en rekke gode spisesteder, små butikker og flere steder å bade. På øya som ligger rett utenfor byen, ligger det en herlig restaurant. Bestiller du bord her, blir du hentet i egen båt i Portovenere. Nord for CY finner du fine kystbyer som Levanto, Deiva Marina, Sestri Levante og Rapallo. Fra Rapallo kan man ta båttur til Portofino og bade og kose seg der en dag.

Utvalgte feriehus i Liguria:

Resultat: 2

Type feriehus

Antall personer

Sercvice

Sted

Type ferie

Bilde av rimelige feriehus i Italia

Resort Portovenere

Bo på stranden i kystbyen Portovenere. Leiligheter med balkong/terrasse med havsutsikt. Liguriakysten, nær populære Cinque Terre.

Les mer
Bilde av rimelige feriehus i Italia

Casa Deiva Marina

Cinque Terre. Gangavstand til strand. Pene leiligheter på Liguriakysten med AC. Leiligheter som passer for 2 til 6 personer. Deiva Marina er en rolig kystby, og er perfekt for en ferie ved sjøen, og for utflukter til Cinque Terre. Her bor man med butikker og restauranter i nærheten.

Les mer