Lucca, den vakreste byen i Toscana

Lucca er en koselig gammel by med trange brosteinsgater og lite biltrafikk. Her ligger koselige trattoria, kafeer og spesialforretninger tett i tett. Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker. Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. På bymuren kan man ta en sykkeltur (det er flere sykkelutleieforetninger i byen), rusle en tur eller ha picknick. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.

På bymuren som omkranser Lucca

Å vandre rundt i Lucca’s gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid. Det føles som om tiden har stått stille i Lucca. Byen har 99 kirker og flere piazza’er, og tar du en tur opp i byens høyeste tår – Torre Guinigi – vil du kunne se byen ovenfra.

En levende by året rundt

I Lucca er det syklistene som regjerer. Det plinges livlig i sykkelklokker, og det er bare å vike til side når den dresskledde italieneren sykler forbi, kanskje på vei hjem fra jobb. Lucca er en levende by året rundt. Lucchese’re elsker byen sin, og er flinke til å benytte seg av alt det byen kan by på.

Lucca Anfiteatro

Det er stadig kulturelle events i byen. Lucca er fødebyen til Giacomo Puccini, som har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og La Bohème. Det kan være en fin opplevelse å få med seg operakonsert i Lucca. I kirken Chiesa di San Giovanni er det konsert hver dag 365 dager i året. Hver sommer arrangeres musikkfestival i Lucca setrum. Den pågår i hele juli og kan skilte med internasjonale stjerner.

God stemning på Lucca Summerfestival