Lucca den vakreste byen i Toscana

Unik sjarm og historisk atmosfære – velkommen til Lucca

Lucca er en koselig og godt bevart middelalderby med trange  brosteinsbelagte gater og lite biltrafikk. Denne pittoreske byen er et reisemål som appellerer til de som søker en autentisk italiensk opplevelse. Byen går for å være en av de vakreste byene i Toscana og det er lett å si seg enig i det. Lucca er en by du lett blir forelsket i og som du ønsker å komme tilbake til år etter år.

Luccas historie

Lucca har en historie som strekker seg tilbake til antikken. Byen ble grunnlagt av etruskerne og senere befolket av romerne, og dens betydning vokste gjennom middelalderen. Muren rundt byen ble bygget i renessansen, og fungerer som en påminnelse om byens fortid.

Høydepunkter og utforske

Når du besøker Lucca må du ta en tur opp på den 4,2 km lange imponerende bymur som omkranser Lucca sentrum. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana og ble bygget på 1500 tallet. Murene tjente som forsvarsverk for byen gjennom århundrene. I dag fungerer muren som en offentlig park hvor besøkende kan sykle, spasere eller bare nyte panoramaet over byen. Det er populært å leie sykkel og sykle på bymuren. Tett på bymuren finner du butikker som leier ut sykler  for både voksne og barn. 

På bymuren som omkranser Lucca.

Innenfor bymurene vil du finne imponerende kirker, sjarmerende torg og elegante palasser. Å vandre rundt i Lucca’s gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid og det føles som om tiden har stått stille i denne godt bevarte middelalderbyen. Byen har flere vakre tårn og tar du en tur opp i byens høyeste tårn, Torre Guinigi, vil du få en fantastisk utsikt over bykjernen og åssidene rundt Lucca.

Det er et must å oppsøke Piazza dell’Anfiteatro, som er bygget på ruinene av et romersk amfiteater. I dag er det et livlig sted, omgitt av kafeer, butikker og restauranter. Piazza San Michele er en vakker piazza med en av byenes mest imponerende og vakre kirke. Rundt piazzaen ligger det flere kafeer der man kan sette seg ned for en gelato og en espresso, iakta de flotte bygningene og se på livet på denne livlige piazzen. Lucca har en av de eldste botaniske hagene i Europa. Orto Botanico di Lucca ble grunnlagt på 1500-tallet og er et flott sted å spasere og beundre et mangfold av planter og trær. For de som er interessert i kunst og kultur er et besøk på Palazzo Pfanner et must. Dette praktfulle palasset og dets vakre hage gir et fascinerende innblikk i den aristokratiske livsstilen fra 1700-tallet.

En levende by året rundt

Luccas hovedgate heter Via Fillungo og der vil du finne en rekke butikker, restauranter og kafeer. Ikke glem å utforske de pittoreske sidegatene og små torgene, hvor du vil oppdage sjarmerende lokale spesialforretninger. I Lucca vil du finne et godt utvalg av mindre butikker som selger skinn-varer, dame og herreklær, vakker kjeramikk, og en rekke spennende delikatesse-butikker der du får kjøpt lokale oster, spekemat og pølser, frukt og grønt, olivenoljer og viner. Det er deilig å kunne handle med seg hjem italienske råvarer og de aller fleste delikatessebutikkene kan vakuumpakke slik at det blir lett for deg å frakte godsakene hjem til Norge. 

I Lucca er det syklistene som regjerer. Det plinges livlig fra sykkelklokker og det er bare å vike til side når den dresskledde italieneren sykler forbi, kanskje på vei hjem fra jobb. Lucca er en levende by året rundt, og hver årstid har sin sjarme. Det er stadig kulturelle events i byen, som musikkfestivaler, mat og vin festivaler, antikk-markeder og kunstutstillinger. Lucchese’re elsker byen sin, og er flinke til å benytte seg av alt det byen kan by på.

Lucca Anfiteatro

Lucca er fødebyen til Giacomo Puccini, som har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og La Bohème. Det kan være en fin opplevelse å få med seg operakonsert i kirken Chiesa di San Giovanni. Der er det konsert 365 dager i året. Hver sommer arrangeres musikkfestival i Lucca sentrum. Den pågår i deler av juni og hele juli og har ofte en spennende kombinasjon av italienske og internasjonale stjerner.

God stemning på Lucca Summerfestival

Lucca er mer enn bare en destinasjon – det er en opplevelse.

Med sin rike historie, vakre arkitektur og sjarmerende atmosfære, er det ikke rart at denne byen tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Uansett om du er interessert i historie, kunst, mat eller bare ønsker å nyte den vakre italienske landsbygden, vil Lucca definitivt ikke skuffe deg. Så neste gang du planlegger en reise til Italia, sørg for å legge til Lucca på reiseruten din – du vil ikke angre på det!