Lucca den vakreste byen i Toscana

Lucca er en koselig godt bevart middelalderby by med trange brosteinsgater og lite biltrafikk. Byen går for å være en av de vakreste byene i Toscana, og det er lett å si seg enig i det. Dette er ikke en turistby du blir ferdig med på en dag. Selv har jeg bodd i Lucca i to år, og drar årlig tilbake til denne byen.

I bykjernen ligger spennende spesialforretninger, trattoria og kafeer tett i tett . Er du lysten på shopping vil du finne et godt utvalg av butikker som selger skinn-varer, dame og herreklær, kjeramikk, kosmetikk, undertøy, vin-butikker, delikatesse-butikker.  Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker. Sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. På bymuren er det populært å ta en sykkeltur (det er flere sykkelutleie-forretninger i byen), rusle en tur eller ha picnic.

Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.

På bymuren som omkranser Lucca

Å vandre rundt i Lucca’s gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid. Det føles som om tiden har stått stille i denne godt bevarte middelalderbyen. Byen har 99 kirker og flere piazza’er, og tar du en tur opp i byens høyeste tårn, Torre Guinigi, vil du kunne se byen ovenfra.

En levende by året rundt

I Lucca er det syklistene som regjerer. Det plinges livlig i sykkelklokker, og det er bare å vike til side når den dresskledde italieneren sykler forbi, kanskje på vei hjem fra jobb. Jeg opplever byen som en levende by året rundt, og hver årstid har sin sjarme. Det er stadig kulturelle events i byen, som musikkfestivaler, mat og vin festivaler, antikk-markeder og kunstutstillinger. Lucchese’re elsker byen sin, og er flinke til å benytte seg av alt det byen kan by på.

Lucca Anfiteatro

Lucca er fødebyen til Giacomo Puccini, som har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og La Bohème. Det kan være en fin opplevelse å få med seg operakonsert i kirken Chiesa di San Giovanni. Der er det konsert hver dag 365 dager i året. Hver sommer arrangeres musikkfestival i Lucca setrum. Den pågår i hele juli og kan skilte med internasjonale stjerner.

God stemning på Lucca Summerfestival