SR 222, veien mellom, Firenze og Siena

Feriehus i Italia : Veien mellom Firenze og Siena : Primatoscana

Den vakreste og mest sjarmerende ruten i Italia

Mitt kjærlighetsforhold til Toscana startet på den berømte veien SR 222, også kalt Chiantigiana. Kanskje ikke så rart at jeg ble betatt, ettersom denne veien går for å være den vakreste og mest sjarmerende ruten i Italia. Gjennom bilvinduet kan du drømme deg bort i det bølgende toskanske landskapet, mens du legger bak deg tusenvis av hektar med vinmarker. Har du god tid, og er av den spreke sorten kan det anbefales å legge inn en sykkeltur på deler av strekningen.

Langs veien passerer du den ene berømte vingården etter den andre , og vakre landsbyer som Greve in Chianti, Panzano i Chianti og Castellina in Chianti. Byene Impruneta, Lamole, Volpaia og Radda in Chianti ligger kun en kort avstikker fra hovedruten. Andre avstikkere som anbefales er Montefioralle og Badia a Passignano i vest, og Gaiole in Chianti og Badia a Coltibuono mot øst. I området rundt Gaiole in Chianti ligger flere kjente slott. Besøk Vertine, Meleto, Barbischio og ikke minst Brolio. Legg inn et eller flere stopp, finn deg en piazza, bestill et glass Prosecco eller en hjemmelaget Gelato, og ta deg tid til å studere det Italienske dagliglivet. Blir du sulten er du på rett sted. Området er et eldorado for mat og vinelskere. Ikke bedøm restauranten utfra fasade og beliggenhet. En trattoria rett ved veien med enkelt inngangsparti kan diske opp med de herligste måltider.

Den beste tiden av året å besøke Toscana er for mange i september, under innhøstingen druene. Eller også like før høsting da man kan vinrankene med tunge modne Sangiovese druer.

I løpet av september kan man oppleve landsbyfester i de fleste byer i Chianti. Opplev festivaler som Vino al Vino som holdes på den tredje uken i september i den lille byen Panzano i Chianti.

Vingårder å besøke

Brolio – www.ricasoli.it
Volpaia – www.volpaia.com
Albola – www.albola.it
Casa Emma – www.casaemma.com/
Fonterutolio: – www.mazzei.it/en/The-estates/Castello-di-Fonterutoli/The-estate/
Verrazzano – www.verrazzano.com
Vignamaggio – www.vignamaggio.it/
Villa Vignamaggio: www.vignamaggio.it/
Castellare: www.castellare.it/eng/home.asp
Fattoria Montagliari: www.fattoriamontagliari.com/
Villa Trasqua: www.villatrasqua.it/
Gagliole – www.gagliole.com