Forside med bilde

Adriaterhavs-
kysten

Se utvalgte feriehus på Adriaterhavskysten lenger ned på siden. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig feriehus.

Flyr du til Venezia, Roma eller Bologna og ønsker å feriere ved kysten, er Adriaterhavskysten det naturlige valget. Italia har en lang kystlinje mot Adriaterhavet i øst, og med kjente kystbyer fra Venezia i nord, Ravenna, Rimini, Ancona, Pescara, Bari og Brendisi i sør. Regionen Puglia ligger sørøst Italia. Den sørlige delen, Salento, er halvøya som danner hælen på den italienske «støvel».

God mat og drikke i ferien er ikke noe problem. Kystlinjen krysser flere spennende regioner kjent for sitt gode kjøkken. Eksempler er regionen Emiglia-Romagna, kjent for sin Bolognese (pasta i kjøttsaus) og ikke minst parmaskinke og parmesan. Regionen Marche er kjent for sjømat, fylte oliven, oster og pasta. Desto lengre sør du kommer jo søtere og mer smaksrike blir tomatene og mye annet du får servert. Når du er i Puglia vil du ikke bli skuffet over råvarene. Selv om Napoli er pizzaens opprinnelsessted, har vi aldri smakt bedre pizza enn i Puglia. Puglia er også kjent for sin gode extra virgin olive oil og deres spesielle pasta orecchiette. Den lages ofte for hånd av «le signore pugliesi». Uansett hvor du skulle befinne deg langs Adriaterhavs-kysten, vil du finne et stort utvalg av gode restauranter. Når du har vært en lang dag på stranden er det ikke langt til nærmeste strandbar eller kafe der du om ettermiddagen kan slappe av med en aperol spritz.

Hvis du ikke kun ønsker å ligge på stranden er det mye spennende å se. Du kan reise litt inn i landet og finne vinmaker, olivenlunder og sjarmerende landsbyer. Eller besøke en rolig middelalderlandsby. Ønsker du en kombinasjon av lange sandstrender og natteliv er byen Rimini å anbefale. Prisnivået langs Adriaterhavs-kysten er høyere i nord enn lengre sør. I kystbyen Pescara kan man oppleve å få mye for pengene. Det samme gjelder for byer helt sør, som Bari. Det er gode togforbindelser og vi kan anbefale å se på muligheten for å ta toget på din ferie ved Adriaterhavet.

Utvalgte feriehus på Adriaterhavskysten:

Type feriehus

Antall personer

Sercvice

Sted

Type ferie