Vår i Italia

Villa Angelica, feriebolig i Italia : Primatoscana

Tyvstart sommeren med vår i Italia

Etter en lang vinter og mørketid er det mange som drømmer om en forsmak på vår, med en touch av sommertemperaturer. I Italia er det full vår med grønt gress, fuglekvitter og markblomster fra april. Mange mener at Italia er på sitt vakreste om våren, og perioden fra påske og frem til midten av juni er en fantastisk tid til å nyte landets natur og kultur. Blomstringen er på sitt vakreste, temperaturen er behagelig og turistsesongen er enda ikke helt i gang. Lei et feriehus i Italia med venner eller familie, eller en leilighet på en vingård i Toscana og oppdag Italia om våren. Om våren er prisene betraktelig lavere enn i høysesong, som er hyggelig for lommeboken.

Blomstrende vår i Italia

Blomstereng med valmuer i Toscana

Våren i Italia varer som regel fra mars og ut mai, men også juni er en vakker tid med blomstring og mildt og behagelig vær. Det vakre landskapet våkner til liv og får et vakkert teppe med blomster som valmuer, iris og lavendel. Blomstrende olivenlunder og vinstokker med knopper og spirer, er gode tegn på at vi senere kan glede oss over extra virgin olive oil og gode viner fra Italia.

Vinstokker om våren i Toscana

Vårens deilige råvarer

Italienerne er flinke til å varierer mat etter sesong, og våren bringer med seg ferske råvarer som artisjokker, asparges, squash og aubergine. I tillegg masse deilig frukt som appelsiner, kiwi, pærer, epler, jordbær, aprikoser, fersken, kirsebær, melon og plommer.

Marked om våren i Toscana

På markeder, i butikkene og på restaurantene kan du nyte sesongens ferske råvarer. Kanskje leier du feriehus i Italia eller en leilighet og kan tilberede måltider i eget kjøkken. Restauranter starter uteservering tidlig om våren, og det er deilig og finne seg et bord utendørs i solen. Sjekk ut menyen og bestill en rett med vårens råvarer. Italiensk mat er kjent og elsket over hele verden og det er ikke vanskelig å finne noe godt på menyen. Blant restaurantens antipasti (forretter) kan du ofte finne lokale oster, skinker og pølser. Er du i Toscana bør du teste ut bistecca alla fiorentina. Dette er en t-bone stek og delikatesse fra Firenze, som grilles over åpen flamme.

Italia er kjent for verdens beste iskrem. Gelato, som det heter på italiensk får du kjøpt på gelateria, og en hver by og tettsted i Italia har ett eller flere gelateria. Kun ferske og gode råvarer brukes og på din vårtur til Italia bør du teste ut ulike smaker. Hvilken blir din favoritt?

Gelateria

Historiske steder uten store folkemengder:

Om våren kan man bruke tiden på å oppdage middelalderbyer og andre litt større og kjente byer, som kan være overfylte i av sommermånedene. I det milde behagelige vårværet kan du nyte arkitekturen, kunsten og historien uten å måtte konkurrere med store turistgrupper. Italia har hele 49 oppføringer på UNESCOs verdensarvliste og det mangler ikke på interessante byer og steder å oppsøke. På vår liste over 10 steder du bør se i Toscana rangerer byen Siena høyt. Hvilken by i Italia blir din favoritt?

Piazza del Campo i Siena

Les deg opp på byens severdigheter og ta deg god tid til å oppdage hva byene har og by på. Kanskje har byen en kjent utstikstplass som Piazzale Michelangelo i Firenze, Torre Guinigi i Lucca eller Castel San Pietro i Verona. Kanskje krever det en ekstra spasertur, men utsikten man får over byen er verdt turen.

Utendørsaktiviteter

Drømmer du om å sykle i Italia? Våren er en fin tid for sykkelturer, og fra sykkelsetet får du mulighet til å oppleve det vakre landskapet til fulle. Det er en fantastisk opplevelse å kunne sykle langs vinranker og oliventrær, gjennom koselige små landsbyer, og stoppe på en lokal bar eller trattoria for en matbit, og noe forfriskende i glasset. Kanskje kan man også stoppe på en vingård underveis for å smake på lokalprodusert vin og olivenolje.

Sykkeltur i Italia om våren

En enkel og sjarmerende uteaktivitet er å nyte en piknik ute i det grønne, med utsikt utover bølgende åser i blant vårens blomster. Besøk en lokal landhandel og fyll kurven med lokale oster, ferskt brød, solmodne tomater og annet godt å spise til måltidet. Det er også deilig å sette seg ned på en piazza eller en hyggelig kafe og betrakte hverdagslivet i Italia.

Kulturelle arrangementer

Mange kulturelle arrangementer og festivaler finner sted om våren i Italia. Dette inkluderer musikkfestivaler, kunstutstillinger og lokale feiringer. Dette gir deg en sjanse til å oppleve den italienske kulturen. Opplevelser man «ramler» over blir ofte en unik opplevelse og et minne man sent glemmer.

Lykken er når du overaskende kommer over en liten musikkfestival i en liten landsby. Som på bildet under fra landsbyen Certaldo i Toscana.

Badeliv og kyststi

Strendende våkner til liv om våren, og badetemperaturen er stigende og innbydende for oss nordmenn. Om våren er det rolig på strendene og det er deilig å kunne nyte en dag i solen, men ikke glem solkrem. Legger du vårturen til Toscana eller Liguria kan du ta dagstur til Cinque Terre og gå den berømte kyststien som går mellom 5 vakre og fargerike kystbyer.

Resort Portovenere, feriehus i Italia : Primatoscana
Cinque Terre. Populær kyststi på Liguriakysten

Ta kontakt med oss om innspill til vårtur til Italia.