Vær din egen sykkelguide i Italia

Drømmer du om å sykkeltur i Italia?

Nå kan du sammen med venner sykle på egenhånd i vakre Italia. Dere sykler ruter som er nøye valgt ut av profesjonelle og lokalkjente. Med mobiletelefonen festet til sykkelstyret kan dere enkelt sykle etter en app der dere finner deres planlagte sykkeltur. Nyt friheten ved ikke å sykle i en gruppe med guide. Dere kan selv bestemme tempo, hvor dere vil stoppe for lunsj, eller om dere skal ta dere en dukkert langs turen.

Sammen med våre sykkelpartnere i Italia skreddersyr Primatoscana sykkelturen etter deres ønsker. Vi kan skreddersy turer i Toscana, og i området Gardasjøen, Verona, Franciacorta og Venezia. Med utgangspunkt i antall personer, type sykkel, antall km dere ønsker å sykle per dag og hva dere ønsker å opplev underveis, kommer vi med innspill til program og gir dere en pris. Når dere ankommer Italia og hotellet vil dere få innføring og briefing av vår samarbeidsparter på stedet. Våre samarbeidspartnere har oppdatert informasjon om sykkelrutene, og vil kunne gi direkte hjelp på stedet om nødvendig.

Innkvartering

Hotellene blir nøye valgt og blir tilpasset gruppens sykkelrute. I hovedsak velges hyggelige sykkel-vennlige 3 eller 4 stjerners hoteller. Har gruppen ønsker om en bestemt type standard på innkvartering tilpasser vi dette. Mange ønsker å sykle en rute der man sykler til nye destinasjoner og fra hotell til hotell. Bagasjen vil da bli overført fra sted til sted.

Ulike sykkeltyper

Man kan velge mellom ulike type sykler: trekking sykkel (eksempel: bilde under) racer (eksempel: bilde under), eller el-sykkel. Distansene du sykler avhenger av type sykkel, terreng og ambisjonsnivå. For den som ønsker å sykle på trekking-sykkel, vil det tidvis være ruter på landeveier av grus, hvor det er lite trafikk. Dagsetappene kan ligge på fra 35 til 65 km. De som sykler på racer sykler på asfalt, og kan sykle fra 65 til 120 km per dag. Våre sykkelpakker varer fra 3 til 7 dager.

Trekking-sykkel
Racer

Eksempel på sykkeltur i Toscana

Lucca til Firenze, 8 dager, 7 netter på hotell og trekking-sykkel. Turen kan også tilpasses for 4 dager og 3 netter på hotell.

Dere sykler på rolige veier, i vakkert toskansk landskap og er innom byer som: Lucca, Pisa, Montecarlo, Vinci, Montecatini Terme, San Miniato og ender i Firenze. I Firenze avslutter turen på Piazzale Michelangelo. Priser fra € 1.250 per person. Tillegg for trekkingsykkel 7 dager € 145. Prisen inkluderer dag for dag sykkelprogram, 7 netter i dobbeltrom med continental frokost på 3/4 stjerners hotell, holder til mobiltelefonen, bagasjeoverføring, verktøy-kit og nødnummer til vår sykkelpartner.

Sykkelstopp på vingård.

Kysten av Toscana. 8 dager, 7 netter på hotell og trekking-sykkel. Turen kan også tilpasses for 4 dager og 3 netter på hotell.

Dere sykler på rolige veier, i vakkert landskap og et relativt flatt terreng. Turen går gjennom  middelalderbyer og kystbyer som: Lucca, Viareggio, Torre del Lago Puccini, Pisa, Castiglioncello, Bibbona, «Vin-veien» gjennom det berømte området Bulgari, Castagneto Carducci, San Vincenzo, Baratti og Follonica. Priser fra € 1.250 per person. Tillegg for trekkingsykkel 7 dager € 145. Prisen inkluderer dag for dag sykkelprogram, 7 netter i dobbeltrom med continental frokost på 3/4 stjerners hotell, holder til mobiltelefonen, bagasjeoverføring, verktøy-kit og nødnummer til vår sykkelpartner.

Bolgheri

Fly bestiller man på egenhånd fly. Anbefalte flyplasser for sykkelturer i Toscana: Pisa, Firenze og Bologna. For sykkelturer i området Gardasjøen, Verona, Franciacorta, Venezia: Bergamo, Milano, Verona, Venezia. Her kan du lese mer om tips om fly til Italia

Dagsturer med utgangspunkt i feriehus

Har du leid feriehus gjennom Primatoscana og ønsker en dag eller to på sykkeltur? Vi kan skreddersy alt fra liten tur til vingård på trekking-sykkel til langtur på racer. Ikke nøl med å kontakte oss på post@primatoscana.no

Vannflasker fylles, god tur!