Oppskrift på lettlaget tiramisu

Tiramisu oppskrift: Primatoscana

Tiramisu, Italias søteste fristelse.

Opprinnelsen til den klassiske desserten tiramisu kan spores tilbake til 1960-tallet i den italienske regionen Veneto. Navnet «tiramisu» oversettes til «dra meg opp» på italiensk, og det er trolig på grunn av den forfriskende kaffesmaken. Tiramisu har blitt en internasjonal favoritt og desserten serveres på italienske restauranter over hele verden. Desserten tiramisu er kjent og elsket av mange for sin deilige smak, og den utgjør en perfekt avslutning på et autentisk italiensk måltid. Denne tiramisu-oppskriften er veldig enkel, og du kommer garantert til å ville lage desserten flere ganger.

Visste du at på italiensk heter dessert dolce? Dolce betyr også søt og du kan si at noe er dolce. Du har helt sikkert hørt utrykket: «la dolce vita «, som på norsk betyr «det søte liv».

Mauro og Tze’ela, grunnleggere av Cooking in Toscana har delt denne tiramisu-oppskriften med oss, og vi elsker den. Denne delikate desserten kombinerer lag av luftig mascarponekrem og kjeks dyppet i espresso. Desserten toppes gjerne til slutt med litt kakao for et mer delikat utseende og ekstra god smak. Dessert-oppskriften er veldig enkel, og er ekstra lett å lage siden den ikke skal stekes. Er dere flere så kan oppskriften med fordel dobles.

Mauro og Tze’ela i Cooking in Toscana kan leies inn ved flere av våre villaer i Toscana.

Oppskrift på tiramisu fra våre italienske venner i Cooking in Toscana

Ingredienser:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g Savoiardi kjeks (ca 20 ladyfingers)
  • 7 kopper espresso
  • 3 egg
  • 5 ss sukker
  • Valgfritt: Marsala-likør eller Amaretto
  • Kakao-pulver
Utstyr:
  • Elektrisk visp
  • 2 store boller
  • 1 form med høye kanter (trenger ikke å være ildfast)
  • En sikt til å drysse kakao på toppen av desserten.
Fremgangsmåte:
  1. Skill eggeplommer og eggehviter i hver sin skål.
  2. Pisk eggehviten stiv i en ren bolle. Tilsett 3 ss sukker underveis.
  3. Bland mascarpone, resten av sukkeret og marsala/amaretto i eggeplommene. Deretter blander du alt sammen med den elektriske vispen.
  4. Vend eggehviten forsiktig inn i ostekremen med en slikkepott. Vend veldig forsiktig så du beholder den luftige teksturen.
  5. Dypp Savoiardi-kjeksene raskt i kaffen og legg dem i et lag i formen. Deretter dekk med mascarponekremen.
  6. Gjenta dette to ganger. Legg så det andre laget med Savoiardi-kjeks i motsatt retning.
  7. Dryss til slutt kakao over toppen ved hjelp av en sikt. Deretter lar du desserten stå kjølig i minst 4 timer før servering.

Buon appetito!

Tips:

Setter du pris på italienske søte fristelser, anbefaler vi denne kaken, torta di riso!

Meld deg på vårt nyhesbrev og få flere oppskrifter og annen inspirasjon. Meld deg på her

Google Reviews

Primatoscana AS
4.9
Based on 35 reviews
powered by Google
Gunvor J. GarvikGunvor J. Garvik
10:10 23 Oct 24
Both those who work in PrimaToscana and those who work at the reception at Varramista are super welcoming and helpful. Fast response time and on the offer side, both when it came to procuring transport and miscellaneous. activities such as wine tasting and cooking classes. Very satisfied! Would love to come back.
Torunn NeerlandTorunn Neerland
11:53 21 Oct 24
Hello. Me and my friends had a great stay in September in Portovenere. Primatoscana can be highly recommended!
Aurora HansenAurora Hansen
11:05 21 Oct 24
We had a great holiday in Tuscany in an apartment at the Casale Terricciola winery. Nice and easy communication. No problems.
Torill MathiesenTorill Mathiesen
07:49 14 Oct 24
Very charming place. Lovely surroundings, great pool and pleasant service.
Linn StokstadLinn Stokstad
19:36 07 Oct 24
Fantastic service. I have used Primatoscana both privately and when I had to organize a larger event through my company. Thanks to Cecilie and Knut for helping to make dreams come true!
Camilla SvendsenCamilla Svendsen
08:54 22 Aug 24
Casa Mira is an absolutely lovely place with plenty of space and facilities in true Tuscan style. Very nice family who welcomed us and followed us up along the way if we needed help. They quickly arrived when we called, for example when the power went out a couple of times during our stay. Rubbish was emptied every day, and we came to a clean and tidy house on arrival.We were two families with a total of 8 children, for which the house was perfect. The only thing we would like was air conditioning in all bedrooms, only two bedrooms have this and it was very hot at night.Super location with a short stroll to the nearest local baker with fresh bread every morning, a lovely pizza place with takeaway, and a short drive to the nearest grocery store. Very good restaurant just down the street from the house. And a lively playground/meeting place two minutes away where families, young people, grandparents etc. met in the evenings with a small kiosk, tennis court, football pitch and playground. The kids had a great time here.We would love to come back to Casa Mira!!
Bodil MoeBodil Moe
09:50 05 Aug 24
We had a great stay in the beautiful Villa Sole Mio. The villa has a great view, lovely garden and great pool. Air conditioning in all rooms.
K JohanssonK Johansson
20:07 18 Jun 24
Primatoscana is a very professional operatorwith high quality dialogue and communication before the start of the stay.Perfect family place in lovely surroundings. Nice pools and not least very good qualityfood in the on-site restaurant.
Stig BrathaugStig Brathaug
14:26 25 Jan 24
The house exceeded our expectations, it was almost like a castle with a lovely location in central Tuscany, close to other great places. There were 12 of us, grandparents with children and grandchildren. The accommodation was top notch, and the property with its own pool was undisturbed. We stayed in Villa Torre in Iano.
js_loader