Oppskrift på lettlaget tiramisu

Tiramisu, Italias søteste fristelse.
Den klassiske desserten tiramisu har røtter som går tilbake til 1960-tallet i regionen Veneto i Italia. Navnet «tiramisu» oversettes til «dra meg opp» på italiensk, antageligvis på grunn av den oppkvikkende kaffesmaken. Tiramisu har blitt en internasjonal favoritt og serveres på italienske restauranter over hele verden. Desserten er elsket av mange for sin deilige smak og tiramisu er en perfekt avslutning på et italiensk måltid. Denne tiramisu-oppskriften er veldig enkel, og du kommer garantert til å ville lage desserten flere ganger.
Visste du at på italiensk heter dessert dolce? Dolce betyr også søt, man kan si at noe er dolce. Du har sikkert hørt utrykket: «la dolce vita «, på norsk: «det søte liv».
Mauro og Tze’ela, grunnleggere av Cooking in Toscana har delt denne tiramisu-oppskriften med oss, og vi elsker den. Denne delikate desserten kombinerer lag av luftig mascarponekrem og kjeks dyppet i espresso. Desserten toppes gjerne med litt kakao for et mer delikat utseende og ekstra god smak. Desserten er veldig enkel å lage, og skal ikke stekes. Er dere flere, kan oppskriften dobles.

Oppskrift på tiramisu fra våre italienske venner i Cooking in Toscana
Ingredienser:
- 250 g mascarpone
- 250 g Savoiardi kjeks (ca 20 ladyfingers)
- 7 kopper espresso
- 3 egg
- 5 ss sukker
- Valgfritt: Marsala-likør (eller Amaretto)
- Kakao-pulver
Utstyr:
- Elektrisk visp
- 2 store boller
- 1 form med høye kanter (trenger ikke å være ildfast)
- En sikt til å drysse kakao på toppen av desserten.
Fremgangsmåte:
- Skill eggeplommer og eggehviter i hver sin skål.
- Pisk eggehviten stiv i en ren bolle. Tilsett 3 ss sukker underveis.
- Bland mascarpone, resten av sukkeret og marsala/amaretto i eggeplommene. Bland med den elektriske vispen.
- Vend eggehviten forsiktig inn i ostekremen med en slikkepott. Vend veldig forsiktig så du beholder den luftige teksturen.
- Dypp Savoiardi-kjeksene raskt i kaffen og legg dem i et lag i formen og dekk med mascarponekremen.
- Gjenta dette to ganger. Legg det andre laget med Savoiardi-kjeks i motsatt retning.
- Dryss kakao over toppen ved hjelp av en sikt. La desserten stå kjølig i minst 4 timer før servering.
Buon appetito!