Mest aktuelle flyplasser for deg som skal reise fra Norge til Toscana er Pisa, Firenze, Bologna, Roma, Bergamo, Milano og Venezia. Det går direktefly, men det er også en rekke fine flyvninger med mellomlanding. KLM, SAS og Lufthansa har gode løsninger fra Torp, Gardermoen og andre større flyplasser i Norge til Pisa, Firenze og Bologna. Man får en mellomlanding, men prisene kan være lavere og ankomst/avreise i Italia er ofte på en hyggeligere tid av døgnet. Mange har nok opplevd å ergre seg over et direktefly med hjemreise fra Italia kl 6:15 om morgenen. For mange på Østlandet kan det være et gunstig alternativ å sjekke pris med Ryanair fra Sandefjord/Torp til Bergamo. For familier kan det være flere tusen kroner å spare på å fly til Bergamo sammenlignet med for eksempel Pisa. Fra Bergamo til for eksempel Lucca/Toscana er det ca 3 t med bil. Sjekke ulike flymuligheter på Momondo.

Høysesong og fly på lørdager

De fleste boliger for leie i Italia leies ut lørdag-lørdag. Derfor forsvinner flybillettene gjeldende lørdager først. Flyr du andre dager enn lørdager kan flyreisen bli billigere! Har du leid feriehus fra lørdag til lørdag, er det en ide å sjekke flyprisene fredag og søndag. Man kan spare tusenlapper på dette. Får du en dag ekstra i Italia kan du benytte anledningen til å besøke spennende byer som Verona, Firenze, Venezia eller Roma. Er du heldig, vil forskjellen på flyprisene dekke inn noen ekstra dager i Italia.

Mange kombinerer Italia med opphold noen dager i et annet land. Ryanair (eller andre flyselskap) kan fly deg rimelig fra en flyplass i Italia til annen europeisk storby. Der kan du tilbringe noen netter, for så å fly til Norge og en flyplass nær der du bor. Det er relativt rimelig å fly innenlands i Italia. Man kan f.eks feriere en uke på fastland i Toscana, og ta Ryanair fra Pisa til Sardinia. For noen kan det passe å fly fra Gøteborg til Italia. Eksempelvis flyr Ryanair direkte fra Gøteborg til Pisa. En mulighet er også å fly direkte til Nice for så å kjøre til Italia. Andre igjen flyr til Munchen, og får med seg en tur over alpene før de reiser mot Italia.

Direktefly fra Norge til Italia

Med forbehold om endringer.

Fra Gardermoen:

Norwegian: Pisa, Verona, Milano, Roma, Venezia, Sardinia

SAS: Bologna, Pisa (sommerrute), Milano, Roma.

Torp/Sandefjord:

Ryanair: Milano/Bergamo: mandag, onsdag, fredag og søndag vår, sommer og høst (onsdager og søndager utenom høysesong).

Mest aktuelle flyplasser i Italia for deg som skal til området rundt Lucca: Pisa, Firenze, Bologna og Bergamo/Milano.

Fly med mellomlanding fra Norge til Italia

Til aktuelle byer: Firenze, Pisa, Bologna, Milano, Venezia og Roma.

Torp/Sandefjord

SAS, KLM og Widerø

Gardermoen:

Lufthansa, Swiss, KLM, SAS, Airfrance, Alitalia

Trondheim/Vernes

Norwegian, SAS, KLM

Stavanger/Sola

Norwegian, SAS, KLM

Bergen/Flesland

Norwegian, SAS,KLM

Relevante avstander

Fra Pisa til Lucca – 27 minutter i bil / 26 km.

Fra Pisa til Liguria-kysten (la Spezia) – 54 min i bil / 84 km.

Fra Lucca til Roma Fiumincino – 3 timer og 26 min i bil / 355 km

Fra Milano Linate og Malpensa til Lucca – Linate: 2 timer og 37 min/274 km. Malpensa: 3 timer og 11 min i bil / 328 km.

Fra Bergamo til Lucca – 3 timer / 314 km.

Fra Bologna til Lucca – 1 time og 35 min i bil / 154 km.

Fra Venezia til Lucca – 3 timer og 3 min i bil / 312 km.

Fra Milano/Linate flyplass til Liguria-kysten: 2 timer og 13 min i bil / 221 km.

Fra Milano/Malpensa flyplass til Liguria-kysten: 2 timer og 47 min i bil / 275 km.

Kjøre bil til Italia?

Er dere en stor familie som skal feriere nord i Italia i høysesong kan det bli penger å spare på å kjøre bil til Italia. Les mer om dette her: Kjøre bil til Italia.

Lurer du på noe?

Primatoscana har spesialisert deg på utleie av håndplukkede feriehus og leiligheter i Italia. Vi har mer over 10 års erfaring, og selv om vi ikke selger flybilletter gir vi gjerne råd om hvordan du kan reise til Toscana. Kontakt gjerne oss i Primatoscana dersom du ønsker mer informasjon om å reise til Italia.