Midt-Italia

Kort om Midt-Italia

Abruzzo

Ligger med lang kyst mot Adriaterhavet. Den største byen ved kysten er Pescara.

Lazio

Regionshovedstaden er Roma. Landskapet er for det meste preget av åser. Lang kystlinje som ligger mot det Tyrrenske hav. Roma er et av verdens mest populære turistmål. Colusseum er noe alle må se i løpet av livet. Fotballagene Lazio og Roma har felles hjemmearena. Vatikanet ligger i Roma og er hovedsetet for paven.

Toscana

Denne regionen er et svært populært ferieområde. Her ligger flere store interessante byer som Firenze, Siena og Lucca. Landskapet er malerisk vakkert med sypresser, olivenlunder og vinranker. Vinområder som Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montalcino.

Druen Sangiovese er den druen som er mest utbredt. De beste hvitvinene i Toscana kommer fra Vernaccia. Toscana er en velstående region.

Marche

Regionshovedstad Ancona. I øst ligger Adriaterhavet og i vest Apenninene. Stedet blir stadig mer populært blant turister.

Umbria

Regionshovedstad Perugia. Eneste region uten grense tilknyttet annet land eller hav. Frans av Assisi ble født i Assisi, en fjelllandsby i Umbria. Dette er et kjent pilgrimsted og turistattraksjon.
Regionen grenser mot Toscana.

 

Les om Nord-Italia, Midt-Italia, Sør-Italia eller Øyene