Oppskrift på focaccia

Feriehus i Italia : Oppskrift på Focaccia : Primatoscana

Focaccia, et smakfullt brød fra Nord-Italia. 

Da vi hadde besøk av italienske venner, kunne de ikke forstå at det var så vanskelig å få tak i focaccia i butikkene i Norge. Derfor delte de gladelig deres egen oppskrift på focaccia med oss. Dette deilige italienske brødet lages vanligvis med olivenolje, salt, mel og vann og er en kjær favoritt i Italia. Focaccia passer perfekt til supper, salater og på tapas-bordet. Den kan for blant annet også fylles med mozzarella, spekeskinke og tomater, eller nytes helt plain.

Focaccia med fyll 

Focaccia kan lages helt enkelt toppet med olivenolje, litt flaksalt og fersk rosmarin. Den kan for eksempel også toppes med små tomater og oliven. Du kan også imponere gjester litt ekstra med et smakfullt fyll som inneholder rosiner, purre og taleggio-ost. Buon appetito!

Oppskrift på focaccia

Tilberedningstiden er ca. 1 ½ time.

Ingredienser

Dette trenger du til et stort langpannebrød

1 kg hvetemel
1 l lunkent vann
20 g salt
50 g fersk gjær

3-4 ss god olivenolje
1 ss flaksalt
Frisk rosmarin

Smakfullt fyll

3 purre
1 kopp rosiner
salt og pepper
120 g taleggio-ost eller brie
Extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Bland gjæren ut i lunkent vann, tilsett mel og salt. Elt deigen i en i en bolle, bruk gjerne matprosessor. Dette skal bli en skikkelig klissete deig. Deretter dekker du bollen med plast og la deigen heve i 30 min. Bre så deigen jevnt utover i en langpanne med bakepapir. Etter dette kan du drisle over olivenolje, flaksalt og frisk rosmarin over deigen. Stek focaccia’en midt i ovnen, til den er pent gyllen. 250° i 25 min. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for fyll til focaccia

Her kommer tips med en liten vri på hvordan man kan servere focaccia’en med fyll.

Bløtlegg rosinene i 10 min. Stek finstrimlet purre i olivenolje så den blir myk. Tilsett rosiner uten væsken, salt og pepper og deretter rører du i 5 minutter. Sett så blandingen til side, mens du finner frem focaccia’en. Focaccia’en deles så horisontalt, slik at du får en bunn og et lokk. Det kan være hensiktsmessig å dele focaccia’en i fire like store biter før du lager bunn og lokk. Legg bunnen/bunnene i en ildfast form. Dynk hver del med olivenolje, og grill i ovnen i 5 minutter. Fordel purre- og rosinblandingen over de 4 focaccia-bunnene og legg på skiver av taleggio-ost. Så dekkes den til slutt med den øverste delen av focaccia’en. Avslutningsvis stekes den til osten er smeltet, server umiddelbart.

Tips

Liker du denne oppskriften setter du helt sikkert pris på vår oppskrift på Tiramisu.

Meld deg på vårt nyhesbrev og få flere oppskrifter og annen inspirasjon. Meld deg på her

Google Reviews

Primatoscana AS
4.9
Based on 35 reviews
powered by Google
Gunvor J. GarvikGunvor J. Garvik
10:10 23 Oct 24
Both those who work in PrimaToscana and those who work at the reception at Varramista are super welcoming and helpful. Fast response time and on the offer side, both when it came to procuring transport and miscellaneous. activities such as wine tasting and cooking classes. Very satisfied! Would love to come back.
Torunn NeerlandTorunn Neerland
11:53 21 Oct 24
Hello. Me and my friends had a great stay in September in Portovenere. Primatoscana can be highly recommended!
Aurora HansenAurora Hansen
11:05 21 Oct 24
We had a great holiday in Tuscany in an apartment at the Casale Terricciola winery. Nice and easy communication. No problems.
Torill MathiesenTorill Mathiesen
07:49 14 Oct 24
Very charming place. Lovely surroundings, great pool and pleasant service.
Linn StokstadLinn Stokstad
19:36 07 Oct 24
Fantastic service. I have used Primatoscana both privately and when I had to organize a larger event through my company. Thanks to Cecilie and Knut for helping to make dreams come true!
Camilla SvendsenCamilla Svendsen
08:54 22 Aug 24
Casa Mira is an absolutely lovely place with plenty of space and facilities in true Tuscan style. Very nice family who welcomed us and followed us up along the way if we needed help. They quickly arrived when we called, for example when the power went out a couple of times during our stay. Rubbish was emptied every day, and we came to a clean and tidy house on arrival.We were two families with a total of 8 children, for which the house was perfect. The only thing we would like was air conditioning in all bedrooms, only two bedrooms have this and it was very hot at night.Super location with a short stroll to the nearest local baker with fresh bread every morning, a lovely pizza place with takeaway, and a short drive to the nearest grocery store. Very good restaurant just down the street from the house. And a lively playground/meeting place two minutes away where families, young people, grandparents etc. met in the evenings with a small kiosk, tennis court, football pitch and playground. The kids had a great time here.We would love to come back to Casa Mira!!
Bodil MoeBodil Moe
09:50 05 Aug 24
We had a great stay in the beautiful Villa Sole Mio. The villa has a great view, lovely garden and great pool. Air conditioning in all rooms.
K JohanssonK Johansson
20:07 18 Jun 24
Primatoscana is a very professional operatorwith high quality dialogue and communication before the start of the stay.Perfect family place in lovely surroundings. Nice pools and not least very good qualityfood in the on-site restaurant.
Stig BrathaugStig Brathaug
14:26 25 Jan 24
The house exceeded our expectations, it was almost like a castle with a lovely location in central Tuscany, close to other great places. There were 12 of us, grandparents with children and grandchildren. The accommodation was top notch, and the property with its own pool was undisturbed. We stayed in Villa Torre in Iano.
js_loader