Oppskrift på focaccia

Feriehus i Italia : Oppskrift på Focaccia : Primatoscana

Focaccia, et smakfullt brød fra Nord-Italia. 

Da vi hadde besøk av italienske venner, kunne de ikke forstå at det var så vanskelig å få tak i focaccia i butikkene i Norge. Derfor delte de gladelig deres egen oppskrift på focaccia med oss. Dette deilige italienske brødet lages vanligvis med olivenolje, salt, mel og vann og er en kjær favoritt i Italia. Focaccia passer perfekt til supper, salater og på tapas-bordet. Den kan for blant annet også fylles med mozzarella, spekeskinke og tomater, eller nytes helt plain.

Focaccia med fyll 

Focaccia kan lages helt enkelt toppet med olivenolje, litt flaksalt og fersk rosmarin. Den kan for eksempel også toppes med små tomater og oliven. Du kan også imponere gjester litt ekstra med et smakfullt fyll som inneholder rosiner, purre og taleggio-ost. Buon appetito!

Oppskrift på Focaccia

Tilberedningstiden er ca. 1 ½ time.

Ingredienser

Dette trenger du til et stort langpannebrød

1 kg hvetemel
1 l lunkent vann
20 g salt
50 g fersk gjær

3-4 ss god olivenolje
1 ss flaksalt
Frisk rosmarin

Smakfullt fyll

3 purre
1 kopp rosiner
salt og pepper
120 g taleggio-ost eller brie
Extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Bland gjæren ut i lunkent vann, tilsett mel og salt. Elt deigen i en i en bolle, bruk gjerne matprosessor. Dette skal bli en skikkelig klissete deig. Deretter dekker du bollen med plast og la deigen heve i 30 min. Bre så deigen jevnt utover i en langpanne med bakepapir. Etter dette kan du drisle over olivenolje, flaksalt og frisk rosmarin over deigen. Stek focaccia’en midt i ovnen, til den er pent gyllen. 250° i 25 min. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for fyll til focaccia

Her kommer tips med en liten vri på hvordan man kan servere focaccia’en med fyll.

Bløtlegg rosinene i 10 min. Stek finstrimlet purre i olivenolje så den blir myk. Tilsett rosiner uten væsken, salt og pepper og deretter rører du i 5 minutter. Sett så blandingen til side, mens du finner frem focaccia’en. Focaccia’en deles så horisontalt, slik at du får en bunn og et lokk. Det kan være hensiktsmessig å dele focaccia’en i fire like store biter før du lager bunn og lokk. Legg bunnen/bunnene i en ildfast form. Dynk hver del med olivenolje, og grill i ovnen i 5 minutter. Fordel purre- og rosinblandingen over de 4 focaccia-bunnene og legg på skiver av taleggio-ost. Så dekkes den til slutt med den øverste delen av focaccia’en. Avslutningsvis stekes den til osten er smeltet, server umiddelbart.

Tips

Liker du denne oppskriften setter du helt sikkert pris på vår oppskrift på Tiramisu.

Meld deg på vårt nyhesbrev og få flere oppskrifter og annen inspirasjon. Meld deg på her