Ferie i Italia – Ferie i Toscana

Den aktive turisten

Mange setter pris på en ferie med opplevelser og variert innhold. Vi formidler steder for den aktive turisten som ønsker seg en ferie i Italia eller i Toscana. Flere av stedene du finner på denne siden låner ut sykler, tilbyr kokkekurs, arrangerer vinsmaking og ligger nær interessante landsbyer. Agriturismo er et spennende bosted. Et agriturismo er en gård der hele eller deler av bygningsmassen er gjort om til ferieboliger, og der det fortsatt drives landbruk. Landbruket går som regel ut på dyrking av vindruer eller oliventrær. Ferierer man på slike steder, kan man få et lite innblikk i hvordan arbeidet foregår. Smaking av produktene er populært.

Det er fantastisk å sykle i Italia. Prøv selv og legg merke til hvor flinke bilistene er til å ta hensyn til deg. Nesten over alt kan man finne firmaer som leier ut sykler. Be utleier om gps og noen fine områder i nærområdet. Det skjeve tårn i Pisa er et yndet reisemål. Man kan f.eks. sykle fra Lucca til det skjeve tårn.

Selv om Italia har lange strender, er det fristende med en dag i et digert badeland. Prøv badeland i Cecina: www.acquavillage.it

Vi formidler god standard

Standarden på stedene vi formidler er god. Noen steder har restaurant der man får nydelig italiensk mat. Å feriere på et agriturismo, er en flott måte å oppleve Italia på.

Agriturismo

Agriturismo er en spennende boform i Italia. Her bor man landlig i flotte og frodige omgivelser, med mulighet til å bli kjent med italiensk kultur. Direkte oversatt betyr agriturismo  bondegårdsferie.  «Bøndene» som tilbyr sine eiendommer til feriegjester, driver som regel med vindruer og oliven. Gjester får ofte mulighet til å bli kjent med stedets kultivering av oliven og/eller druer, og prøvesmake stedets egenproduserte  varer. Man kan finne agriturismo med hotelstandard, og med leiligheter av svært høy standard. Noen steder har også restaurant der man får nydelig Italiensk mat.

Mer informasjon

Primatoscana hjelper deg med å finne håndplukkede feriehus og leiligheter til din neste ferie i Italia eller ferie i Toscana. Kontakt oss gjerne.