Vi elsker Italia!

Det beste med Italia er den første espresso’en du kjøper deg ved ankomst flyplassen. Det beste med Italia er vinen og maten. Det beste med Italia er menneskene. Det beste med Italia er landskapet og byene. Det beste med Italia er historien og kunstskattene.

Italia er en rekke ganger kåret til verdens beste land å feriere i. Årsakene er mange, og vi tror at nettopp dette er grunnen til at dette sjarmerende landet når til topps i slike kåringer.

Utallige middelalderlandsbyer, lange strender, vingårder og nydelig mat er noe av det vi forbinder med Italia. Innsjøer, flotte sykkelområder, strender med krystallklart vann, storbyer, språk, kultur og vulkaner er andre ting. Moderne design, klesmoter og noen av verdens tøffeste bilmerker er hva vi finner i dette landet. Det er heller ikke vanskelig å bli betatt av de utadvendte, temperamentsfulle og hyggelige italienerne.

Det er lett å la seg fascinere av italienernes måte å konversere. De formidler meninger med hele kroppen. Spesielt tas armene i bruk. Det er festlig å oppleve friske diskusjoner på en bar, og til forskjell fra oss, diskuterer italienerne gjerne med fremmede. Fotball, mat, politikk og kultur er yndede temaer.

Vin og mat står på de flestes agenda under et opphold i Italia. Ikke la deg påvirke av et slitent inngangsparti eller dårlig lokalitet. Som regel er maten veldig god uansett hvor man spiser. Nordmenn oppfatter som regel prisene som sympatiske. Middag serveres fra ca 20.00. og lunsj i 13.00- tiden.

Italia er full av muligheter

Enten man reiser med familien eller med venner, bør man ha noen steder man planlegger å besøke, eller ting man vil gjøre under oppholdet. Italia er full av muligheter. Dra på stranden. Besøk en kjent by eller kirke. Smak på viner på en vingård. Dra til badeland. Oppsøk en spennende restaurant. Dra på sykkeltur. Ta et italienskkurs eller lær deg å lage pasta.

Er man glad i kultur og historie er Italia et mekka. Firenze er Italias kulturhovedstad. Roma er en plass alle bør besøke. Synet av Colosseum er noe man aldri vil glemme. Venezia er en drøm for de fleste.

Toscana er kanskje den meste kjente av de 20 regionene Italia består av. Regionen har et veldig bra klima og en meget vakker natur. Firenze, Siena, Lucca, Pisa, de lange strendene og vinområdet Chianti er blant de mest populære områdene å besøke. Toscana skiller seg ut som en ekstra populær destinasjon blant syklister.

En kort tur til Cinque Terre og de fem kystbyene

En kort kjøretur nord for Lucca ligger Cinque Terre. Disse fem kystbyene, som ligger knyttet sammen av en spektakulær kyststi, ligger på UNESCO’s verdensarvliste. I denne sammenheng passer det å nevne at Italia har 49 områder på denne listen. Til sammenligning har Norge 7!

Nord-Italia er et yndet reisemål. De italienske alper byr på det beste av det beste hva gjelder skiløyper. Mat og vin er viktig også her, og italienerne leker ikke med sånt. Hva med a la carte og vinkjeller på 3400 moh? Vi anbefaler Cervinia for alpinkjøring.

Italias kanskje mest kjente vinområde, Piemonte ligger i nordvest. Piemonte er mest kjent for Barolo og Barbaresco. Sjøene Garda, Como og Maggiore er populære reisemål rett sør for alpene. Ved Garda ligger Gardaland, og det er kort vei til distriktene der Amarone og Valpolicella produseres.

Gå ikke glipp av landsbyfestene i Toscana. Det være seg mindre «sagra’er» til mer berømte, årlige arrangementer som: «Palio i Siena». Dette er hestekappløp som arrangeres hvert år, 2. juli og 16. august. Montepulciano: «Bravio delle Botti», er et annet berømt arrangement i aigust hvert år. Der to menn dytter en 80 kg tung vin-fat fra byens laveste del og opp til byens hoved-piazza: Piazza Grande.

Italia er kåret til verdens beste land å feriere i

Italia er ikke bare kåret til verdens beste land å feriere i. I en ganske fersk kåring er både Roma, Venezia og Firenze havnet på listen over de 10 mest populære byene i verden å legge ferien til. Intet mindre enn imponerende.

Området ved Amalfikysten kan by på Napoli, Capri, vulkanen Vesuv og Pompeii. Primatoscana vil etter hvert tilby fine boliger også i dette området. Skal man til Sardinia kan man fly til Olbia og Alghero. Vi anbefaler Costa Esmeralda med sitt krystallklare vann.

Vær høflig når du er turist i Italia. Få blikk kontakt, hils og og si adjø når du ankommer og forlater en bar, restaurant eller liten butikk. Da vil du få en service du sjelden har opplevd maken til!