Vennetur til Italia

Dartklubben Bull 88 ville på tur og feire sitt 35-årsjubileum og tok kontakt med Primatoscana. Gjengen på 13 personer ønsket en vennetur til Italia, og blant annet ønsket de å gå kyststien i Cinque Terre.

Jubileum i Toscana

Torp Flyplass, Reise til Italia:primatoscana
På Torp Flyplass før avgang – Foto: Øystein Nilsen

Etter innspill fra Primatoscana endte vennegjengen opp med en 8-dagers tur til Italia, med 3 netter i leiligheter ved Resort Portovenere, og 5 netter ved Villa Mennone i Lucca. Kystbyen Portovenere ble et perfekt utgangspunt for deres ønske om fotturer i Cinque Terre og i løpet av dagene i Villa Mennone fikk gjengen mulighet til samvær og hygge i eget hus. Når grupper feriere sammen er det deilig å kunne bo i en villa med god plass og eget basseng, tilberede måltider i eget kjøkken og spise måltider utendørs. I Lucca er det mange muligheter for den som ønsker en aktiv ferie, og sammen med Primatoscana laget gruppen et program for dagene der.

Program

Dag 1: Ankomst Firenze flyplass. Minibuss, og ankomst Portovenere.
Dag 2: Tur i Cinque Terre.
Dag 3: Oppleve Portovenere.
Dag 4: Frokost Portovenere. Minibuss til Villa Mennone. Shopping og innkvartering Villa Mennone.
Dag 5: Besøk til vingård med lunsj. Middag i Villa Mennone.
Dag 6: Tur til Firenze. Guidet omvisning.
Dag 7: Tur til Lucca. Middag og hygge i Villa Mennone.
Dag 8: Frokost og bading, Villa Mennone. Minibus til flyplassen i Firenze, og hjemreise.
Programmet til Dartklubben Bull88

All logistikk med transport var forhåndsbooket og fungerte utmerket – Øystein Nilsen

Portovenere og Cinque Terre

Dartklubben ankom Firenze flyplass der de ble møtt av en sjåfør, og etter en kjøretur på et par timer ankom de Resort Portovenere. De ankom sent på grunn av endrede flytider, men det ble smidig løst med «forhåndsinnkvartering». Gruppen våknet til utsikt over Middelhavet, og forteller at Portovenere umiddelbart fremstod som en veldig hyggelig kystby. Frokosten i Italia kan være beskjeden, men gruppen var fornøyd med espresso og croissant, på ekte italiensk vis. Leilighetene ved Resort Portovenere ligger noen minutter gange fra sentrum av Portovenere, og fra havnen der går det båt til Cinque Terre.

Gruppen reiste med båt til Monterosso, som er den nordligste av de fem byene som utgjør Cinque Terre. Fra Monterosso gikk de på kyststien til Vernazza. Stien mellom Monterosso og Vernazza går for å være den vakreste etappen. Etter en stigning går man med flott utsikt over Middelhavet og langs stien gror vakre middelhavsplanter og siturstrær. Gruppen synes kyststien bød på utallige vakre inntrykk, og høydepunktet på turen var nedstigningen til byen Vernazza. Der får man panoramautsikt over denne fargerike og vakre kystbyen.

På dag nummer to i Portovenere splittet gruppen seg i to da noen ønsket å utforske Portovenere, mens andre foretrakk å ta båten tilbake Cinque Terre. De som dro til Cinque Terre valgte denne dagen å ta båt til Riomaggiore og deretter tog til Manorla. Alle de fem byene har sin unike sjarm og vakre natur. Portovenere er også verdt å utforske, sier Øystein som var en av initiativtagerne til turen. Han synes denne byen med sine trivelige smågater var vel så sjarmerende som byene i Cinque Terre.

Med sin vakre byggestil, sjarmerende gater, historie og utallige spisesteder er det verdt å bruke litt tid i Portovenere. Vi spiste både lunsj og middag i byen begge dager og anbefaler stedet som base for turer til Cinque Terre – Øystein Nilsen

Villa Mennone i Lucca

På dag to forlot gruppen Portovenere og satte kursen mot Lucca og Villa Mennone. Her hadde de noen fine dager, og Villa Mennone synes de var en lekker villa med flott utsikt utover Lucca-provinsen. Villaen ligger i vakre omgivelser med olivenlunder og vinranker i nærheten. Her fikk de virkelig kjenne på følelsen av å leve i vakre Toscana. Gruppen synes villaen var innbydende med god plass og den var godt utstyrt. De ble møtt av den lokale verten som var svært hjelpsom og hyggelig. Utendørsområdet med svømmebassenget, jacuzzi og spiseområdet med langbord og grill ble benyttet flittig, forteller Øystein.

Villaen ligger i landlige omgivelser og det er et stykke til nærmeste supermarked. Gruppen ønsket ikke leiebiler under oppholdet og Primatoscana satte opp minibuss til de ulike destinasjonene og aktivitetene. På vei til Villa Mennone ble det lagt inn et stopp ved et supermarked der gruppen handlet inn mat til oppholdet i villaen. I villaen laget vennegjengen frokost og middag selv. Kjøkkenoppgaver ble fordelt på grupper. Ved enkelte måltider kom man til dekket bord, mens ved andre måltider måtte man være med på å diske opp. Matlagingen gikk som en lek med gode italienske råvarer, sammen med gode venner. Ekstra hyggelig er det å kunne spise måltider utendørs.

Besøk på vingård

En av aktivitetene var utflukt til vingården Fattoria di Fubbiano. Der hadde gruppen omvisning, vinsmaking og lunsj i vakre toskanske omgivelser. Gruppen synes dette var fascinerende og skrøt av hyggelig vertinne, gode viner og en spektakulær utsikt. De fikk mulighet til å handle inn vin og olje direkte fra gården.

Firenze og Lucca

Lucca ligger sentralt i forhold til flere kjente byer og gruppen ønsket en dag i Firenze. De ble hentet med minibuss og kjørt til togstasjonen i Lucca, hvor de enkelt tok tog videre til Firenze. Fra togstasjonen i Firenze er det lett og finne veien til det historiske sentrumet. Gjennom Primatoscana leide de en profesjonell guide som tok gruppen med på en to timers byvandring. Firenze er full av historie, og med guide opplever man mye mer en man gjør på egen hånd.

Selvfølgelig måtte gruppen også besøke gamle Lucca sentrum, som går for å være en av de vakreste middelalderbyene i Toscana. Her hadde de en selvstyrt byvandring. Lucca opplevde de som en by med en mer avslappet atmosfære sammenlignet med Firenze. Gruppen ble begeistret for Lucca med sine imponerende kirker, trivelige piazza’er og smale brosteinsgater.

En uforglemmelig tur

Dartklubben kan fortelle at de hadde en veldig vellykket tur. De har vært på turer sammen tidligere, og forteller at denne gangen var innkvarteringen «best ever». Sjåføren kom presis og aktivitetene gitt sømfritt. De fikk en god kombinasjon av avslapping, god mat og sommertemperaturer. Alle var enige om at dette ble en tur de sent vil glemme. De har mange gode minner å se tilbake på, i det vi i Primatoscana mener er verdens beste ferieland.