Vårtur til Toscana

Feriehus i Italia : Vårtur til Toscana : Primatoscana

Jentetur til Italia

5. – 9. april stod velfortjent jentetur til Toscana på programmet. Hele kr 112,00 betalte vi per person tur retur Torp/Pisa. GRISEBILLIG!! Vi landet i Pisa kl 12:10 en tirsdag. Vi hentet raskt ut leiebilen, og satte kursen mot Lucca, som ligger 25 min fra flyplassen. Allerede før kl 14:00 satt vi midt i herlige Lucca sentrum med hvert vårt glass iskald prosecco. Den skitne aprilsnøen, og de nakne trærne i Norge var byttet ut med 20 varmegrader, grønt gress og nyutsprungne blomster. Litt av en overgang!

Dette rakk vi på 4 dager:

Tirsdag

Denne dagen rakk vi lunsj, shopping og middag i vakre Lucca. En sjamrerende, gammel by det er lett å forelske seg i. Lucca går faktisk for å være en av de vakreste middelalderbyene i Toscana.

Onsdag

Onsdag ble det en tur til Firenze. Vi tok buss fra Lucca, noe vi opplevde som veldig kjekt og enkelt. Billetten kostet € 5,20, og da stoppet vi midt i sentrum av Firenze. Kun 8 min gange tok oss til den imponerende og vakre Il Duomo – Santa Maria del Fiore.

Torsdag

Dagen startet med soling og frokost på terrassen i huset vi leide. Deretter satte vi kursen til Chianti. Det ble en biltur i vakkert landskap på ca 1: 30 min. Videre koset vi oss med en spasertur i Castellina in Chianti. Deretter vinsmaking på enoteca, og tilslutt en deilig middag på trattoria. Vi bodde på en vakker vingård der frukttrærne stod i full blomst.

Fredag

Våknet vi opp til fuglekvitter, og lukten av espresso og croisanter. Frokosten ble inntatt ute. Vi valgte å kjøre på oppdagelsesferd på deler av SR 222, og stoppet for lunsj på Osteria Di Fonterutoli. Fonterutoli er en liten landsby eid av en stor vinprodusentene i Chianti. Vi spiste i koselig hage blandt oliventrær. Nydelig risotto, et glass rød vin før vi kjørte tilbake til Lucca.
Fredagen handlet vi inn godsaker til å ha med tilbake til Norge. Oster, skinker og prosecco. Vi må jo suge på karamellen frem til det blir grønt og vakkert også i hjemlandet. Fredag kveld ble avsluttet med middag på lokal trattoria i en fjellside i Lucca. Nydelig utsikt og mange små og herlige retter. Ingen meny, en vin, og limoncella og kaffe. Trattioria Giomo er virkelig verdt å besøke.

Hjemturen.

Kl 6:15. Kl 4:15 om morgen dro vi fra Lucca. Hadde vi ikke hatt leiebil kunne vi bli hentet med taxi kl 4:30, og sovet i 25 min i taxien. Men det sparer vi til neste jentetur.