Vårtur til Toscana

Feriehus i Italia : Vårtur til Toscana : Primatoscana

5. – 9. april stod velfortjent jentetur til Toscana på programmet. Hele kr 112,00 betalte vi per person tur retur Torp/Pisa. GRISEBILLIG!!

Vi landet i Pisa kl 12:10 en tirsdag. Vi hentet raskt ut leiebilen, og satte kursen mot Lucca, som ligger 25 min fra flyplassen. Allerede før kl 14:00 satt vi midt i herlige Lucca sentrum med hvert vårt glass iskald prosecco. Den skitne aprilsnøen, og de nakne trærne i Norge var byttet ut med 20 varmegrader, grønt gress og nyutsprugne blomster. Litt av en overgang!

Dette rakk vi på 4 dager:

Tirsdag: lunsj, shopping og middag i vakre Lucca.

Onsdag: Tur til Firenze. Vi tok buss fra Lucca. Veldig kjekt. Billetten kostet € 5,20, og stoppet midt i sentrum av Firenze. Kun 8 min gange tok oss til den imponerende Il Duomo – Santa Maria del Fiore.

Torsdag: Soling og frokost på terrassen i huset vi leide. Deretter satte vi kursen til Chianti. Biltur i vakkert landskap på ca 1: 30 min. Spasertur i Castellina in Chianti. Vinsmaking på enoteca, og deilig middag på trattoria. Vi bodde på en vakker vingård der fruktrærne stod i full blomst.

Fredag: Våknet opp til fuglekvitter, og lukten av espresso og croisanter. Frokosten ble inntatt ute. Kjørte på oppdagelsesferd på deler av SR 222, og stoppet for lunsj på Osteria Di Fonterutoli. Fonterutoli er en liten landsby eid av en stor vinprodusentene i Chianti. Vi spiste i koselig hage blandt oliventrær. Nydelig risotto og et glass rød vin. Kjørte tilbake til Lucca.
Fredagen handlet vi inn godsaker til å ha med tilbake til Norge. Oster, skinker og prosecco. Vi må jo suge på karamellen frem til det blir grønt og vakkert også i hjemlandet. Fredag kveld ble avsluttet med middag på lokal trattoria i en fjellside i Lucca. Nydelig utsikt. Mange små og herlige retter. Ingen meny, en vin, og limoncella og kaffe. Trattioria Giomo er verdt å besøke.

Hjemturen. Kl 6:15. Kl 4:15 om morgen dro vi fra Lucca. Hadde vi ikke hatt leiebil kunne vi bli hentet med taxi kl 4:30, og sovet i 25 min i taxien. Det kan vi gjøre neste gang.