Vakre Cefalù på Sicilia

Cefalu Rosa dei Venti, leilighet i Italia : Primatoscana

Cefalù – Havutsikt og sjarm

Taxisjåføren som hentet oss på togstasjonen sang av full hals «Che bello Cefalù, dove il mare è sempre blu», og vi skjønte straks at dette blir en bra ferie! Vi ankom Palermo med båt kl 6:00 om morgenen, og tok oss videre til Cefalù med tog. På perrongen i Cefalù stod vår nye venn og smilte om kapp med sola. Sjåføren spurte om vi hadde spist frokost, og foreslo at han skulle kjøre oss til en piazza. En strålende ide!

Ferskpresset appelsinjuice, croissant og capuccino ble inntatt mens sjåføren ventet på oss. Han så ut til å like den innlagte pausen, og vi smilte av at han åpenbart kjente alle som satt på torget den morgenen. Han pratet og lo og gestikulerte på italiensk vis. Da vi konfererte han med dette senere, lo han godt og sa: «I’am the mafiaboss you know». – Så da fikk han jo tatt brodden av det vi alle tenker om Sicilia.

Inngang til bystranden

Fakta om Cefalù

Nord på Sicilia ligger denne vakre kystbyen grunnlagt av greske kolonister om lag på 600 år f.Kr. Det gamle bysentrumet kom til i middelalderen. Med smale brostensgater og gamle bygninger byr Cefalù på det mange forbinder med ekte italiensk atmosfære. For den shoppingglade er det flere butikker og velge mellom både hva gjelder sko, skinnvarer, klær, mat og drikke. Du finner også flere spesialforretninger for lokale råvarer, iskrembarer og en rekke gode restauranter. Cefalù har en 2 km lang sandstrand. Her er det både organiserte strandparseller der man betaler for leie av parasoll og solsenger, men også fine gratis områder. Langs strendene er det en trivelig bulevard med en rekke restauranter, barer og kafeer. Midt i det gamle sentrummet ligger den imponerende domkirken «Duomo Santissimo Salvatore». Ved duomo’en er det en flott piazza med restauranter og god stemning både til lunsj og kvelds.

Duomo Santissimo Salvatore
Smale brostenslagte gater

Topptur til La Rocca

«La Rocca» er navnet på det vakre fjellet i Cefalù. Det er verdt å ta turen opp. Man får et flott utsyn over byen og havet. Ta med vannflasker i varmen. Man betaler noe euro for å gå turen. På toppen vil man finne ruiner fra folket som etter det romerske imperiet flyttet dit for å beskytte seg mot pirater. Turen opp går relativt raskt, selv med motbakke. Avhengig av tempo tar det fra 15 til 25 minummer å nå toppen.

Cefalù sentrum sett fra La Rocca
Topptur til La Rocca

Fly til Cefalù

Nærmeste flyplass ligger i Palermo. Sjekk ulike flyalternativer på Momondo.

Se våre leiligheter og hotellrom