Familieferie i Toscana

Villa Caprifoglio, utleie i Italia : Primatoscana

Linn Stokstad fra Sprudlende Sunn deler fra sin drømmeferie i Toscana

Da Linn Stokstad og hennes familie planla familieferie til Italia, tok de kontakt med oss i Primatoscana. Sammen med en vennefamilie var drømmen å besøke Toscana og bo i en autentisk og gammel italiensk villa. Familiene ønsket å bo landlig med basseng, og sammen endte de opp med Casa Galega. Med panoramautsikt over det frodig landskapet med sypresser og vingårder, et stort svømmebasseng og en pizzaovn, så de at denne villaen oppfylte alle kriteriene for den perfekte drømmeferien.

Sprudlene og inspirerende mat for hele familien

Sprudlenesunn familieferie i toscana

Linn har utdannelse innen ernæring og en stor lidenskap for mat. Hun grunnla Sprudlende Sunn i 2012. På nettsiden Sprudlende Sunn deler hun matoppskrifter med fokus på matglede for små og store. I tillegg driver hun instagram-kontoen linn-sprudlendesunn der hun deler fargeglade bilder og matinspirasjon med nesten 50k følgere. Linn har også skrevet de to bøkene “Sprudlende Sunn” og “Kickstart”.

Linn hadde lenge båret på drømmen om å oppleve Toscana og alt det magiske denne regionen har å by på. Hun og reisefølget ønsket en avslappende ferie til glede for både store og små. Valget falt på en bilferie til Italia, og med bil kunne de legge ut på spennende dagsturer fra feriehuset de hadde leid. Linn anbefaler å besøke den vakre middelalderbyen Volterra, som ligger på toppen av en kolle. Det er en fantastisk utsikt fra byen, og her kan man rusle rundt i de koselige gatene, spise is og besøke de mange lokale spesialbutikkene.

Like i nærheten av huset de leide, lå den spennende tavernaen Locanda Le Giunche. Der kjøpte vi lokale matskatter og spiste den beste isen vi noen sinne har smakt! For et sted og for noen ildsjeler som driver stedet, forteller Linn.

 For oss matinteresserte og reiseglade er Toscana alt en kan drømme om. – Linn Stokstad

En kort kjøretur unna Villa Galega ligger den sjarmerende lille byen Guardistallo. Guardistallo ligger høyt i en åsside. Mot vest er det panoramautsikt over Middelhavet. Her kunne familiene kose seg med deilig italiensk is, og besøke sjarmerende restauranter med en hyggelig atmosfære. Linn anbefaler middag på L’Osteria B&B Il Sogno del Pinzagrilli.

-Her hadde vi en fantastisk matopplevelse, og restauranten tilbyr også en imponerende utsikt, forteller hun.

Casa Galega – Sjarmerende feriehus med basseng 

Casa Galega ligger majestetisk til på toppen av en ås i et område som heter Bibbona. Fra villaen kan man nyte panoramautsikt over et frodig landskap med vakre og gamle sypresser og utsikt til vingårder. Uteområdet har en sjarmerende grillplass utstyrt med en vedfyrt pizzaovn, og under en pergola kan man nyte varme sommernetter og herlige utendørs måltider i godt selskap med familie og venner. Området rundt det innbydende bassengområdet er flislagt. Her er det fint å nyte freden og roen på en solseng. En overbygd terrasse med komfortable bord og stoler gir en ideell setting for hyggelig sammenkomster.

Casa Galega, utleie i Italia : Primatoscana
Casa Galega, flott overbygget uteplass

Familieferie med bil

Det å kjøre bil gjennom Europa til Italia anbefaler Linn på det sterkeste. På turen hadde de en mengde minneverdige opplevelser og de koste seg virkelig underveis på reisen. Etter oppholdet i Toscana tilbrakte de tre fantastiske netter i Rapallo og nøt herlige dagsturer til Portofino og omkringliggende områder.

-På vei til Italia besøkte vi fjellene i Sveits, og på vei hjem kjørte vi gjennom Mont Blanc. Deretter tilbrakte vi en natt ved Genèvesjøen før vi satte kursen hjemover, forteller Linn.

Oppskrift på hjemmelaget pizzadeig

Linn hadde selvfølgelig stor glede av den vedfyrte pizzaovnen på villaen. Hun forteller entusiastisk om de himmelske smakene fra Italias råvarer. Ved hjelp av sin egen oppskrift på langtidshevet pizzadeig, skapte de den ultimate pizzaopplevelsen under ferien. Linn deler med glede denne oppskriften med oss.

Pizza: Feriebolig i Italia : Primatoscana
En god hjemmelaget pizzadeig krever bare noen få enkle ingredienser: mel, vann, gjær, olje, og en klype salt. Foto: Linn Stokstad


Linn Sprudlesunn pizzadeig

4 porsjonspizzaer eller 2 mellomstore pizzaer:

500g speltmel (eller hvete/pizzamel om du vil)*

En klype salt

2 ts gjær eller 2 ss surdeig

3 dl vann

En dæsj olivenolje

Elt sammen i noen minutter til en fast og fin deig. La heve på kjøkkenbenken natten over (10-12timer) med et fuktet klede over. På morgenen setter du deigen i kjøleskapet frem til den skal bakes ut.


Vi tipser:

Her deler vi 10 selskapsleker som hele familien kan være med på.

Ønsker du å motta enda mer inspirasjon og tilbud til din reise i Italia, meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Vi deler tips om ferie med barn i Lucca, her!