Oppskrift på lettlaget tiramisu
Tiramisu, Italias søteste fristelse.
Opprinnelsen til den klassiske desserten tiramisu kan spores tilbake til 1960-tallet i den italienske regionen Veneto. Navnet «tiramisu» oversettes til «dra meg opp» på italiensk, og det er trolig på grunn av den forfriskende kaffesmaken. Tiramisu har blitt en internasjonal favoritt og desserten serveres på italienske restauranter over hele verden. Desserten tiramisu er kjent og elsket av mange for sin deilige smak, og den utgjør en perfekt avslutning på et autentisk italiensk måltid. Denne tiramisu-oppskriften er veldig enkel, og du kommer garantert til å ville lage desserten flere ganger.
Visste du at på italiensk heter dessert dolce? Dolce betyr også søt og du kan si at noe er dolce. Du har helt sikkert hørt utrykket: «la dolce vita «, som på norsk betyr «det søte liv».
Mauro og Tze’ela, grunnleggere av Cooking in Toscana har delt denne tiramisu-oppskriften med oss, og vi elsker den. Denne delikate desserten kombinerer lag av luftig mascarponekrem og kjeks dyppet i espresso. Desserten toppes gjerne til slutt med litt kakao for et mer delikat utseende og ekstra god smak. Dessert-oppskriften er veldig enkel, og er ekstra lett å lage siden den ikke skal stekes. Er dere flere så kan oppskriften med fordel dobles.
Oppskrift på tiramisu fra våre italienske venner i Cooking in Toscana
Ingredienser:
- 250 g mascarpone
- 250 g Savoiardi kjeks (ca 20 ladyfingers)
- 7 kopper espresso
- 3 egg
- 5 ss sukker
- Valgfritt: Marsala-likør eller Amaretto
- Kakao-pulver
Utstyr:
- Elektrisk visp
- 2 store boller
- 1 form med høye kanter (trenger ikke å være ildfast)
- En sikt til å drysse kakao på toppen av desserten.
Fremgangsmåte:
- Skill eggeplommer og eggehviter i hver sin skål.
- Pisk eggehviten stiv i en ren bolle. Tilsett 3 ss sukker underveis.
- Bland mascarpone, resten av sukkeret og marsala/amaretto i eggeplommene. Deretter blander du alt sammen med den elektriske vispen.
- Vend eggehviten forsiktig inn i ostekremen med en slikkepott. Vend veldig forsiktig så du beholder den luftige teksturen.
- Dypp Savoiardi-kjeksene raskt i kaffen og legg dem i et lag i formen. Deretter dekk med mascarponekremen.
- Gjenta dette to ganger. Legg så det andre laget med Savoiardi-kjeks i motsatt retning.
- Dryss til slutt kakao over toppen ved hjelp av en sikt. Deretter lar du desserten stå kjølig i minst 4 timer før servering.
Buon appetito!
Tips:
Setter du pris på italienske søte fristelser, anbefaler vi denne kaken, torta di riso!
Meld deg på vårt nyhesbrev og få flere oppskrifter og annen inspirasjon. Meld deg på her