Opplev Gardasjøen

Italias største innsjø

Gardasjøen er et populært reisemål, og er Italias største innsjø. Innsjøen ligger nord i Italia ved foten av alpene, mellom Brescia og Verona. I og ved Gardasjøen er det mye å finne på for både voksne og barn. Ønsker du å fylle deler av ferien din med opplevelser, kan dette være rette stedet å dra. Rundt Gardasjøen ligger det en rekke hyggelige små byer. Du kan enten reise innsjøen rundt med bil, eller benytte deg av en av de mange fergene. Byen Sirmione er et populært reisemål og til denne halvøya anbefaler vi å ta båt, særlig i høysesong.  Andre populære byer er Limone, Riva, Bardolino, Garda, Malcesine, Desenzano og Peschiera med sin middelalderborg og vollgraver. Ved byen Garda finner du Gardaland, Movieland og Caneva Park  (badeland).

Ved Gardasjeøn er det en rekke firmaer som leier ut utstyr til vannaktiviteter, som vannski, windsurfing, seiling, wake-board mm. Når du ferierer ved Gardasjøen kan du eneklt besøke berømte byer som Verona og Venezia. Vi anbefaler å parker bilen, og ta toget. Verona blir omtalt som «Roma i miniatyr» med sin Arena di Verona som minner om Romas Colosseum. Her arrangeres det en lang rekke operakonserter sommeren igjennom. Shakespeares Rome og Julie har Verona som kulisser, og en viss balkong er et yndet turistmål. Med tog kan man besøke Venezia på dagstur. Togturen tar ca 2 ½ t.

Aktiv ferie

Det er populært å sykle langs kysten av Gardasjøen, og for den som foretrekker racer er det flotte turområder i åssidene som omgir innsjøen. Det finnes en rekke steder man kan leie racersykkel, MTB eller bysykler. Spør om kart eller gps. Det er også fint å gå tur på godt tilrettelagt kyststi langs store deler av innsjøen. Fra Malscesine går det gondol opp til fjellet Monte Baldo på ca 1800 moh. Herfra kan du gå fotturer eller sykle med fantastisk panorama over innsjøen og fjellene. Det er kafe på toppen av Monte Baldo. Området øst for Gardasjøen er kjent for sine varme kilder. Her finnes utendørs spa-sentre hvor du kan svømme i grottelignende formasjoner (Parco Termale del Garda).

Nedenfor lister vi opp ulike aktiveter og severdigheter rundt Gardasjøen:

 •  Fergetur til populære byer som Limone, Sirmione, Riva m.fl.
 •  Gesøk i Gardaland, Acqualand, Movieland, Sealife
 •  Jungle Adventure Park  Et konsept som vi kjenner fra Høyt og Lavt
 •  Besøk vindistriktetene Bardolino, Valpolicella og Amarone.
 •  Golf 
 •  Bading. Det er tilrettelagte badestrender flere steder langs innsjøen. Det finnes ikke sandstrender, men strender med små glatte stener.
 •  Vannaktiviteter på Gardasjeøn; seiling, windsurfing, wake-board, vannski mm
 •  Sykkeltur eller fottur i åssidene rundt Garda
 •  Fjelltur med fantastisk utsikt. Ta gondol til toppen av Monte Baldo 1800 moh.
 •  Lei air-wheel, classy-walk eller skateboard
 •  Bading i utendørs varme kilder
 •  Besøk i populære Sirmione
 •  Footgolfpark, spill golf med fotball

Dagsturer med tog fra Gardasjøen:

Hvor skal du bo

Primatoscana har håndplukket et utvalg steder med pene leiligheter. Våre steder har basseng, leiligheter med uteplass og nærhet til kjente byer. Se vår utvalg: Gardasjøen

Residence Lago, leie i Italia : Primatoscana

Residence Lago

Tips om fly

Det går direktefly til Verona, Bergamo, Milano – Malpensa og Milano- Lunate. Man kan også fly til Venezia. Sjekk flyselskapene NorwegianSAS, Ryanair fra Torp, KLM. Fra flyplassene kan man leie bil, eller ta tog eller buss videre. Enkelte kjører bil gjennom Europa til Gardsjøen. Man kan f.eks starte med Kiel-fergen fra Oslo, eller ta bilferge fra Larvik til Hirtshals.