Ertekrem med burrata

Ertekrem, reise til Italia : Primatoscana

Delikat ertekrem. En smaksrik overraskelse!

Denne småretten er nok en spennende oppskrift fra våre italienske venner i Cooking in Toscana. Dette er en antipasti som overrasker og imponerer med sin eksklusive kombinasjon av ingredienser. Den delikate balansen mellom fyldig ertepuré og kremet burrata, er en smakfull og deilig antipasti eller forrett. Den kan lekkert danderes og serveres i små skåler som du ser på bildet nedenfor, eller i vide cocktailglass.

Feriehus i Italia : Cooking in Toscana: Primatoscana

Mauro og Tze’ela har drevet Cooking in Toscana i over 20 år. Sammen deler de lidenskap for to ting: å lage mat og å være vertskap. Mauro og Tze’ela i Cooking in Toscana kan leies inn ved flere av våre villaer i Toscana, både som kokker og til kokkekurs..

Ingredienser (4 personer)

500 gr Grønne erter (du kan gjerne buke frosne)

3 Vårløk

1 potet

4 små Burrata-baller eller 1 stor Burrata i terninger.

Tarallini eller saltede små kjeks

Ekstra virgin olivenolje

Salt

Kvernet sort pepper

Søt paprika-krydder

Verktøy

1 gryte

Stavmikser

Fremgangsmåte

Fres vårløken i en gryte med 3 ss extra virgin olivenolje til de er blanke. Tilsett ertene sammen med poteten. Bruker du frosne erter går det helt fint å ikke tine dem først. Rør godt og stek så ertene i 3-4 minutter. Ha i salt og pepper og rør litt til. Ha vann i gryten. For at ertene skal få riktig konsistens skal vannet skal nå omtrent 1 cm under ertenivået. Kok opp og reduser varmen, deretter dekker du til med lokk. Kok erteblandingen i ca 25 minutter. Når koketiden er over så settes blandingen til side slik at ertene blir avkjølt. Kjør blandingen videre til en glatt pure med en stavmisker og smak til med salt og pepper.

Servering av ertekrem

Når ertekremen skal serveres så kan den varmes. Server kremen med en dæsj burrata, saltkjeks og avslutt med en dryss av paprika krydder.

Tips

Du kan fint erstatte burrata med mozarella.

Server med andre antipasti retter, som for ekspempel marinert pære med brie.