Marinert pære med brie

Antipasti, marinert pære : Primatoscana

Marinert pære med brie: En spennende og smakfull duo

Våre dyktige venner i Cooking in Toscana deler stadig spennende oppskrifter med oss. Kombinasjonen av saftige pære, smaksrik balsamico og kremet ost, gir en deilig balanse av sødme og syrlighet. En enkel og smakfull antipasti som kan serveres med noe godt i glasset. Den kan også serveres sammen med flere ulike antipasti, eller alene som en forrett.

Feriehus i Italia : Cooking in Toscana: Primatoscana

Mauro og Tze’ela har drevet Cooking in Toscana i over 20 år. Deres lidenskap for matlaging og gjestfrihet gjenspeiler seg i hver oppskrift de deler med oss. Mauro og Tze’ela i Cooking in Toscana kan leies inn ved flere av våre villaer i Toscana. Både som kokker og til kokkekurs.

Ingredienser (4 personer)

2 store pærer, vasket og kuttet i små terninger

God balsamicoeddik, helst en vellagret.

Honning

Salt

Kvernet svart pepper

Brie eller Tomino ost

Friske rosmarinblader

1 baguette for hjemmelaget crostini

Utstyr

1 liten gryte

Fremgangsmåte

Legg pærene og 5 skjeer balsamicoeddik, 2 skjeer honning og en klype salt i en liten gryte. Kok på lav varme i ca 30 minutter under omrøring av og til. Lag hjemmelaget crostini.

Servering

Topp hver crostini med pæreblandingen. Avslutt deretter med en skive ost på toppen og pynt med frisk rosmarin. Retten kan serveres romtemperert, eller så kan også varmes i ovnen i ca. 5 minutter og serves varm.

Buon apetittio!

Tips:

Lag en antipasti buffet med disse smårettene her.

Oppskrift på hjemmelaget crostini finner du her.