Nå kan du trygt planlegge ferie i Italia!

Som vi savner Italia og gleder oss til å kunne reise igjen!

Italia blir grønt.

Fra 5.7 2021 vil de norske innreiserestriksjonene og karantenereglene ta utgangspunkt i de samme terskelverdiene som EU. Fra 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til landene i EØS/Schengen og Storbritannia. Ler mer på regjernings nettside her

Hvis du planlegger å reise til Italia anbefaler vi at du sjekker oppdaterte regler for Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge

Tryggt å feriere i våre feriehus og leiligheter

Våre feriehus og leiligheter er nøye valgt ut og våre samarbeidspartnere har lang erfaring med turisme og drift av overnattingssteder. Du skal føle deg trygg på at stedet du bestiller gjennom oss følger de til en hver tid gjeldende smittevernregler. Mange av våre feriehus, leiligheter og agritrutismo ligger i landlige og rolige omgivelser langt fra overfylte turiststeder. Vi legger vekt på at stedene vi tilbyr på vår nettside har uteområder som blir jevnlig stelt av gartner, et godt basseng som blir riktig rengjort, at de har gode rutiner for rengjøring og håndtering av søppel, og at bygningsmassen blir godt vedlikeholdt. Stedene skal ligge i vakre omgivelser, men likevel sentralt. Målet er at du på våre steder skal nyte friheten av å ha god plass i ferien, kunne ta deg en dukkert i eget eller delt basseng, nyte solen og utsikt over vakkert italiensk landskap. Bli kjent med italiensk kultur, handle inn lokale italienske delikatesser i nærmeste landsby og kunne tilberede måltid i eget kjøkken. Kanskje tar du en kremet capuccino mens du handler inn brød til frokosten, lærer deg noen nye italienske ord, besøker en vingård i nærmiljøet, bestiller en pizza og et glass vin på en piazza en varm sommerkveld, tar en dukkert i middelhavet. Listen over hva vi nå drømmer om å gjøre på ferie i Italia fortsetter i det uendelige!

Bestilling av feriehus for 2022

Vi opplever at høysesong 2022 allerede begynner å fylles opp. Enkelte har flyttet sommerferien far 2021 til 2022, og mange er nå reiselystne. Italia er et foretrukket ferieland for mange. Vi oppfordrer derfor dere som planlegger sommerferie i Italia å være tidlig ute med å sikre dere et feriehus. Dette er våre generelle betalingsrutiner: Ved bestilling av feriehus for sommerferien 2022 skal du først innbetale et depositum på 30% av totalbeløpet. Sluttoppgjøret forfaller 60 dager før ankomst. Ved flere av våre feriehus og leiligheter har vi tilpassede betalingsbetingelser. Kontakt oss om hvilke rutiner som gjelder ved stedet der du skal feriere. Ved bestilling av opphold i høysesong gjelder våre generelle betalingsrutiner, men skulle det bli nødvendig, vil det være mulig å flytte oppholdet uten å tape beløpet man har innbetalt.

Reiseråd i Italia

På nettsiden til Italian National Tourist Board fremgår det at fra 28. juni 2021 ble hele Italia definert som hvit sone. Reglene som fremdeles må overholdes er at man fremdeles skal holde 1 meters avstand og unngå folkemengder.

Barer, puber, restauranter, isbarer og konditorier er åpne. De må vise et skilt som angir maksimalt antall personer som er tillatt å være inne samtidig. Det er ingen grense for antall personer som kan sitte ved samme utendørsbord. Opptil maksimalt 6 personer (ikke samme husstand) kan sitte sammen innendørs. Det er ingen grenser for antall personer når to 2 familier (samme husstand) spiser sammen ved samme bord.

Følgende arenaer er nå åpne for publikum: innendørs og utendørs svømmebasseng, utendørs og innendørs sportsbegivenheter, messer, konferanser og kongresser, trenings- og spa-sentre, temaparker og fornøyelsesparker, private arrangementer (inkludert de som er knyttet til sivile og/eller religiøse seremonier), utendørs og innendørs spillhaller og spillbutikker, bingohaller og kasinoer.

Ansiktsmaske og avstand

Bruk av ansiktsmaske er alltid obligatorisk på innendørs offentlige steder i hele Italia. Masker er ikke lenger obligatorisk utendørs, men du må alltid ha med deg en og ta den på hvis du befinner deg i et område der det ikke er mulig å overholde 1 meters sikkerhetsavstand. Følgende personer er ikke pålagt å bruke masker: barn under 6 år og personer med nedsatt funksjonsevne og deres pleiere hvis masken gjør kommunikasjon mellom dem umulig.

Hold alltid en meters avstand fra andre mennesker og vask hendene ofte, eller hvis dette ikke er mulig, rengjør dem med alkoholbaserte desinfiserende geler. Du finner desinfiserende gelautomater ved inngangene til butikker, restauranter og andre virksomheter.​ ​

Her kan du holde deg oppdatert om reiseråd til og i Italia: Den Norske Regjeringens Reiseråd til Italia

Italian National Tourist Board. Her kan du finne oppdatert informasjon, innkommenrede reisende Italia.

Vi anbefaler å følge de offisielle reiserådene gitt av internasjonale og nasjonale myndigheter. Her kan du holde deg oppdatert på Utenriksdepartementet sin nettside.

Reiseforsikring

Bestilling av opphold gjennom Primatoscana er ikke en pakkereise. Ved bestilling av feriehus, leiligheter eller hotellopphold anbefales det å ha en reiseforsikring. Sjekk nøye hva din reiseforsikring dekker. Er dere flere familier som sammen leier en villa er det viktig at hver familie har en god reiseforsikring. Husk at barn over 22 år ofte ikke er dekket i en familieforsikring.