Hjemmelaget crostini
Uunnværlig på antipasti-bordet.
Crostini er en italiensk matrett som består av tynne skiver ristet brød, vanligvis baguette eller ciabatta. Oversatt til norsk betyr crostini, små skorper. Crostini er veldig populært på antipasti-bordet i Italia.
Skivene blir gnidd med olivenolje, og stekes i ovnen til de er gyldne sprø. De små skorpene serveres ofte som en apetittvekker eller antipasti, og de kan være toppet med ulike pålegg som for eksempel tapenade eller en god pate. Dette gir en deilig kombinasjon av sprøtt mot det smaksrike pålegget.
Avkjølt crostini kan oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur. Da kan de holde seg sprø i opptil en uke. For lengre holdbarhet anbefaler vi å oppbevare dem i fryseren i en forseglet beholder. I fryseren kan de holde seg fine i opptil 2-3 måneder. Varm opp de tinte crostiniene i ovnen før servering for å friske opp smak og den deilig sprøheten.
Ingredienser
Baguette eller ciabatta
Matolje – gjerne en god olivenolje
Dryss gjerne med havsalt for ekstra smak
Hvitløk friske urter kan blandes i oljen om ønskelig
Fremgangsmåte for hjemmelaget crostini
Skjær ønsket brød i ca ½ – 1 cm tykke skiver.
Pensle skivene med valgfri matolje
Legg dem på et stekebrett
Stek crostiniene i ovnen på 200 grader i 7-10 min. Til de er gyldne.
Avkjøl dem
Klar til severing med favorittfyllet ditt. Her setter kun fantasien grenser.
Tips:
Tapende er perfekt å smøre på disse små skorpene. Oppskrift finner du her