Tapenade med oliven og soltørkede tomater

Antipasti, tapenade : Primatoscana

Tapenade, en smakfull delikatesse

Her kommer oppskrift på en spennende tapenade fra våre venner i Cooking in Toscana. Denne smakfulle småretten er laget av oliven og soltørkede tomater. Småretten blir garantert en smakfull suksess og en oppskrift gjestene kommer til be om. Den rike og intense smaken av de modne, svarte olivenene, kombinert med den søte og krydrede karakteren til de soltørkede tomatene, gir en uimotståelig blanding.

Feriehus i Italia : Cooking in Toscana: Primatoscana

Mauro og Tze’ela har drevet Cooking in Toscana i over 20 år. Sammen deler de lidenskap for to ting: å lage mat og å være vertskap. Mauro og Tze’ela i Cooking in Toscana kan leies inn ved flere av våre villaer i Toscana, både som kokker og til kokkekurs..

Denne velsmakende tapenaden er god på ferskt brød, sprø kjeks eller på en delikat crostini. Den passer bra på tapasbordet eller som en innbydende forrett. Småretten kan også serveres selvstendig som en enkel snack. Tapenaden er et smakfullt tilskudd til mange retter.

Ingredienser

1 kopp stenfrie, sorte oliven

1⁄2 kopp soltørkede tomater i olje

Friske oreganoblader

1-2 fedd hvitløk

1⁄2 kopp ekstra virgin olivenolje

Pecorino ost eller parmesan ost

Crostini eller annet brød

Kjøkkenmaskin

Fremgangsmåte tapenade

Kjør oliven, soltørkede tomater, hvitløk og oregano i en kjøkkenmaskin og spe til slutt inn olivenoljen. Begynn på en lav hastighet og øk underveis. Kjør maskinen til du oppnår ønsket konsistens. Konsistenten på tapenden kan for eksempel være grovhakket eller fløyelsmyk som i en pate.

Server på stekte crostini eller fersk brød og topp til slutt med en skive av pecorino eller parmesan ost og en kvist fersk oregano.

Tips:

Server som en dip! Ha i en bolle og server med ferske oppkuttede grønnsaker.

Tapenaden kan fint fryses.

Avslutt måltiden med hjemmelaget tiramisu.