Europeisk helsetrygdkort

Ferie i talia, Europeisk helsetrygdkort: Primatoscana

Trygghet på ferie

Å reise på ferie skal være en positiv og spennende opplevelse. Det er likevel viktig å være forberedt på uforutsette hendelser, spesielt når det gjelder helse. Dette gjelder både ved weekendturer og lengre opphold. Det er derfor anbefalt å ha med et europeisk helsetrygdkort på reisen, i tilfelle uhellet skulle være ute.

Kortet er gratis og er et bevis for alle som er medlem av folketrygden i Norge. Kortet er gyldig i alle EU- og EØS land, samt Sveits.

Bestill for hele familien

Med et europeisk helsetrygdkort har du rett til nødvendig medisinsk behandling ved offentlige helsevesen i EØS-land (inkludert Storbritannia og Sveits) når du er på reise. Du betaler samme egenandel som den lokale befolkningen. Kortet er personlig, det er derfor viktig at alle i reisefølge bestiller sitt eget kort. Man kan søke om europeisk helsetrygdkort for barn under 18 år som man har foreldreansvar for.

Slipp unødvendig ventetid

Et europeisk helsetrygdkort gir deg raskere og enklere tilgang til offentlige helsetjenester ved reise til utlandet. Ved å vise frem kortet på sykehuset eller legevakt slipper man å bruke unødvendig tid på venting og papirarbeid.

Helsetrygdekortet erstatter ikke reiseforsikring

Selv om du reiser med europeisk helsetrygdkort bør du en gyldig reiseforsikring i tillegg. Det er ikke alltid det offentlige dekker alle utgifter, og enkelte ganger kan det være aktuelt å velge det private helsevesenet. Helsetrygdekortet gjelder kun for det offentlige helsevesenet.

Bestill god tid i forveien

Kortet er på størrelse med et bankkort og bør være lett tilgjengelig gjennom hele reisen. Den kan bestilles hos Helsenorge.no. Ventetiden kan være opptil 6 uker, så det lønner seg å bestille god tid før din planlagte reise.

Les mer på europeisk helsetrygkort her.

Vi tipser:

Ønsker du å motta enda mer inspirasjon og tilbud til din reise i Italia, meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Vi deler tips om ferie med barn i Italia, her