Bocconcini di caprese

Antipasti, BOCCONCINI : Primatoscana

Caprese, en italiensk delikatesse

Caprese er en klassisk italiensk salat som består av tomater, ost og frisk basillikum. Bocconcini og mozzarella er begge typer oster som kan brukes i en Caprese, men det er noen forskjeller mellom dem. Mozzarella er en stor ball med fersk ost, men boccocini er mindre kuler av mozarella. De er vanligvis på størrelse med en munnfull og brukes derfor ofte i mindre porsjoner eller mindre retter.

Faktisk kan ordet «bocconcini» oversettes til små munnfuller på norsk, noe som beskriver den perfekte størrelsen på disse små bitene.

Bocconcini di Caprese er kjent for sin silkeaktige konsistens og evne til å smelte i munnen. De passer godt med ferske tomater, basililum og ekstra virgin olivenolje. Alt som skal til for å skape den klassiske Caprese salaten. En enkel men herlig rett som hyller de beste smakene fra middelhavet. Her deler vi oppskriften til våre dyktige italienske venner i Cooking in Toscana.

Feriehus i Italia : Cooking in Toscana: Primatoscana

Mauro og Tze’ela har drevet Cooking in Toscana i over 20 år. Sammen deler de en intens lidenskap for to ting: Å lage mat og å være vertskap. Mauro og Tze’ela i Cooking in Toscana kan leies inn ved flere av våre villaer i Toscana.

Ingredienser

200 gr. cherrytomater

Bocconcini-kuler eller en stor mozzarella, kuttet i terninger

En håndfull fersk basilikum-blader

Ekstra virgin olivenolje

En skje sukker

Friske oreganoblader

Salt

Svart kvernet pepper

1 ildfast form

Kjøkkenmaskin

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180.

Skjær cherrytomatene i to, på langs.

Legg dem i en ildfast form med snittflaten opp.

Dryss over salt, pepper, oreganoblader, ekstra virgin olivenolje og sukker.

Stekes i ovnen i ca 20 minutter, og til tomatene har en skorpe i kanten.

Sett til side for avkjøling.

Ha en halv kopp olivenolje i foodprosessoren sammen med basilikumbladene og en klype salt. Kjør til du får en grønn basilikumolje.

Servering

Legg 3-4 tomater i en krukke eller i et espressoglass. Tilsett noen terninger av mozzarella, og til slutt noen flere tomater. Hell en teskje av basilikumoliven over blandingen.

Passer å servere til en buffet, som antipasti eller som en aperitiff.

Tips:

Server med hjemmelaget focaccia. Oppskrift finner du her!

Lag en antipasti buffet sammen med oliventapenade.