Amaretti

Feriehus i Italia, Oppskrift på amaretti kjeks : Primatoscana

Amaretti al Limone deilige, italienske småkaker

Amaretti al limone er sprø og myke småkaker, med gode smaker av mandel og sitron. En italiensk klassiker som er veldig enkel å lage og med få ingredienser. Småkakene skal være crispy utenpå og myke inni. Ingrediensene er eggehviter, sukker, skall og juice fra sitron, vaniljeessens, mandelmel og melis. Kakene er glutenfrie. Ønsker du en annen smak så kan du bytte ut sitronen med en appelsin eller en 1 SS amaretto disaronno.

Amaretti serveres ofte som noe søtt etter middag, sammen med en espresso. Småkakene kan også brukes som en ingrediens i forskjellige desserter. Knuste amaretti kan for eksempel brukes i kakebunnen til en ostekake eller som dryss over iskrem. Disse kakene går fort unna så det kan være lurt å doble eller triple oppskriften. Lager du en ekstra stor batch så har du også flotte gaver til venner og familie til en spesiell anledning. Amaretti passer perfekt inn blant julens småkaker.

Ingredienser

2 store eggehviter , ca 70 gram

200 gram mandelmel

150 gram sukker

Zest (revet skall)fra 1 sitron

Juice fra 1/2 sitron

1/4 ts vaniljeessens

Melis

Fremgangsmåte

Pisk egghviter helt stive

Bland i vaniljeessens, zest og juice fra sitron inn med en slikkepott

Bland i sukker og mandelmel vekselvis

Deigen avkjøles kaldt i ca 30 minutter

Rulles i små baller, dyppes deretter i sukker og melis

Bakes på stekebrett med bakepapir midt i ovnen, 160 gr i ca 25 minutter til de er lett gyldne på toppen.

Oppbevares i en tett kakeboks.

Tips: Visste du at du kan fryse eggeplommer? Teksturen kan endre seg litt etter frysing, og de er kanskje best egnet for oppskrifter der dette ikke spiller en stor rolle, som for eksempel til baking eller til sauser.

Tips: Er du glad i søte kaker med sitron, anbefaler vi den italienske kaken Torta di Riso. En to-lags kake fra Carrara i Toscana med kakebunn laget med risotto og en saftig silkemyk pudding på toppen.