Leie kokk til ditt feriehus i Toscana

Villa Gamberaio, Feriehus I Italia : Primatoscana

Opplev ekte italiensk matglede i feriehuset eller villaen

En ferie i vakre Toscana innebærer for mange gleden av å kunne nyte italiensk mat og vin. I Primatoscana gjør vi alt vi kan for å finne den perfekte ferieboligen eller villaen til deg og ditt reisefølge. I tillegg er vi opptatt av at ferien skal bli så komfortabel og innholdsrik som mulig, og for mange kan det å leie inn en kokk som tilbereder måltider i villaen være det som gjør oppholdet helt spesielt. De fleste som leier våre feriehus setter pris på å lage mat i eget kjøkken, men enkelte kvelder kan det være deilig å få maten servert. Det er tross alt ferie!

Ved våre feriehus og villaer i Toscana kan dere oppleve ekte italiensk matglede og nyte et kulinarisk måltid hjemme ved å leie inn deres egen personlige kokk. Her kan dere lese om tre av våre samarbeidspartnere i Toscana.

Leie kokk – hvordan fungerer det?

Når man er på ferie er det essensielt å kunne finne roen og slappe av. Selv om du elsker å lage mat kan det være deilig å lene seg tilbake en kveld å få en kokk til å lage maten. Når dere har funnet deres feriebolig kan dere velge dere ut en kveld dere ønsker å ha en kokk på besøk, og ta kotakt med deres kontaktperson hos Primatoscana. Vi tar kontakt med våre lokale samarbeidspartnere for å finne en erfaren kokk som kommer til deres feriehus. Det er vanlig at kokkene kommer med forslag til meny. Kokkene handler inn og møter opp i din feriebolig i god tid før dere skal spise. De tilbereder måltidet, dekker bordet, serverer rydder og vasker. Prisene vil variere utifra hva dere ønsker å spise og antall retter. Til middag kan dere bestille et italiensk måltid med antipasti (forrett), primi (ofte en form for pasta eller risotto), secondi (hovedrett) og dolci (dessert). Alternativt kan dere velge en enklere variant med antipasti, hjemmelaget lasagne med salat og dolce. Flere av våre kokker tilbyr også kokkekurs som avsluttes med et måltid.

Tre samarbeidspartnere på kokketjenester

Cooking in Toscana

Med en felles entusiasme for både mennesker og mat har Mauro og Tze’ela drevet Cooking In Toscana fra tidlig på 2000-tallet. De bruker ferske og sesongbaserte råvarer, og foretrekker slowcooking for å heve smakene.

Med base i Lucca jobber de rundt om i hele Toscana. De anbefaler å være tidlig ute med å reservere en kokk, reserver gjerne med en gang feriehuset er booket. Mauro og Tze’ela setter stor pris på å samle store og små til å lære om italiensk kokkekunst. Et kokkekurs kan være et hyggelig alternativ til å få maten laget og servert. Ferierer du med barn er de selvsagt velkomne til å delta, og vil kunne finne gleden i å lage sin helt egen middag.

«Vi er spesielt begeistret for pizzafester og et glass prosecco»

Tze’ela – Cooking in Toscana

Lidenskap for sesongens råvarer

Mauro og Tze’ela setter ekstra pris på å bruke råvarer som er i sesong, derfor er det stor variasjon på menyene . De bruker råvarer fra lokale gårder og matleverandører. Ønsker dere å booke Cooking in Toscana vil de sende sine menyer der dere kan velge mellom deres ulike retter. De elsker ferske grønnsaker, og setter ekstra pris på en stor variasjon lokale produkter – alt fra fristende oster, salami til viner og ekstra virgin oliven olje.

Feriehus i Italia : Leie kokk; Cooking in Toscana: Primatoscana

Mauro og Tze’ela driver Cooking in Toscana. Sammen deler de lidenskap for å lage mat og det å være vertskap.

Spis som en italiener

Cooking in Toscana anbefaler å leve som en ekte italiener når man er i Italia. Blandt annet innebærer det ikke å spise middag før halv seks. Sommeren i Italia er varme og etter klokken 19 synker temperaturene og et godt måltid smaker enda bedre. Cooking In Toscana serverer som regel middagen klokken 1930. Da kan feriegjestene nyte bassenglivet, bruke god tid til å stelle seg for så å nyte et autentisk toskansk måltid.

Cuoche in Vacanza

Erika driver Cuoche in Vacanza, som på norsk betyr kokker på ferie. Hennes team kan bestilles hjem til ferieboliger i Toscana for både matlagingskurs og middager. Hun er utdannet kokk fra Accademia Italina i Firenze. Hun er i tillegg profesjonell sommelier og stolt medlem av Italian Chefs Federation. Cuoche in Vacanza kan besøke ferieboliger overalt I Toscana, men mest områdene i nærheten av Pisa, Lucca og Firenze.

Leie kokk, primatoscana

Erika Eila har drevet Cuoche in Vacanza i over 15 år. Hennes lidenskap er å lage fra bunnen og alle retter er nøye komponert med ferske råvarer.

Ekstra fokus på kvalitet og ferske råvarer

Med sin lidenskap for kvaliteten på råvarene møter Erika alltid opp med nøye utvalgte og ferske matvarer. Hun setter pris på autentisk matlaging. På kjøkkenet elsker hun å formidle alt fra hennes bestemors matlagingstips, til det hun lærte på kokkeakademiet. Hennes spesialitet er fersk hjemmelaget pasta og alle de typiske rettene fra regionen. Hun forbereder alt av mat på stedet så gjestene får garantert et ferskt og godt måltid der alt er laget fra bunnen av. Alt fra forrett til dessert.

Erika forteller at de har menyer som passer alle aldre. Matlagingskursene er egnet for både barn og voksne.

Tuscan Italian Cooking

Cinzia er eieren av Tuscan Italian Cooking og lærte gleden av å lage mat av sine foreldre allerede som liten. Som liten jente pleide hun å se faren plukke ferske råvarer direkte inn fra hagen, mens moren laget mat. Hun lærte tidlig at de forskjellige italienske tradisjonene kunne kombineres ettersom hennes mor kom fra Friuli (Nord-Italia) og faren fra Calabria (Sør-Italia). Hun forteller at hennes lidenskap for mat nettopp kommer fra hennes interesse for å blande de ulike mattradisjoner som hun lærte av sine foreldre. Matlagingen bringer frem gode minner fra barndommen, og hun er stolt av sin opprinnelse med røtter både fra nord og sør av det langstrakte landet.

Tuscan italian cooking

Cinzia har drevet Tuscan Italia Cooking siden 2013. Hun har reist verden rundt og hentet inspirasjon fra ulike land.

Cinzia har reist mye og hun har sanket inn matinspirasjon fra hele verden. Matlaging betyr mye for henne, og gir henne glede og energi. Dette gjenspeiler seg i maten hun lager og hennes sprudlende personlighet. Følg Tuscan Italan Cooking på Instagram og du vil du få en smakebit på den gode stemningen de leverer.

Å lage mat for deg er min måte å uttrykke kjærlighet –

Cinzia

Din private personlige kokk

Tuscan italian cooking sender profesjonelle kokker til ferieboliger i hele Italia. De tilbyr balanserte og næringsrike menyer, og kan levere måltider etter de preferanser dere skulle ha. De organiserer skreddersydde frokost-, lunsj- og middagstjenester, samt kokkekurs og festmiddag til spesielle arrangementer som bryllup.

Enkle og morsomme kokkekurs

Tuscan italian cooking tilbyr også kokkekurs. Dette kan være en engasjerende opplevelse der man også lærer om den italienske kulturen.

Kurset varer omtrent 4 timer og du lærer det grunnleggende om italiensk matlaging. Alle som deltar vil motta et personlig sertifikat med en oppskriftsbok. I løpet av leksjonen vil du bli guidet gjennom blanding, elting og ulike matlagingsteknikker. Rettene du lærer å lage er tilberedt med ferske lokale og kortreiste ingredienser.

Til alle «pastaelskere», har Tuscan italian cooking et eksklusivt matlagingskurs fokusert på fremstillingen av forskjellige hjemmelagde pasta, som tagliatelle, ravioli, tortellini, cannelloni, etc, med tilhørende sauser.

Vi tipser:

Her deler vi 10 selskapsleker som hele familien kan være med på.

Ønsker du å motta enda mer inspirasjon og tilbud til din reise i Italia, meld deg på vårt nyhetsbrev her.