6 tips for å ta fantastiske feriebilder

Feriebilder, ferie i Italia : Primatoscana

Fotograf Solveig Grande gir sine beste tips

Ferien er en herlig tid for å ta feriebilder og utforske nye motiv. Med noen enkle grep kan du ta gode bilder som du kan dele med familie og venner, og kose deg med i lang tid etter ferien. Vi har fått noen «innsidetips» fra Solveig hos Grandefoto. Fotografen har spesialisert seg på mobilfoto og har mange populære fotokurs.

Vil du ha et lynkurs i å bli skikkelig god med mobilkamera? Nå tilbyr Grandefoto kurset «Mobilfoto nettkurs» til KUN KR 790 (ordinært kr 1990) for deg som følger Primatoscana. Legg inn rabattkoden «Primatoscana» for å få din rabatt. Gyldig kun til 28. februar. Mer informasjon om «Mobilfoto nettkurs».

6 kreative tips for å ta fantastiske bilder med mobiltelefonen:

1. Eksperimentér med silhuetter

Utnytt de fine solnedgangene og prøv å ta bilder av mennesker eller objekter som er i silhuett. Plasser motivet mot den lyse himmelen, og du vil oppnå dramatiske og stemningsfulle bilder.  Bruk sommersolen til å leke med skygger og mønstre. Dette kan gi spennende geometriske elementer i bildene dine og gi dem et kunstnerisk preg.


2. Detaljene vi overser

Ta deg tid til å oppdage de små detaljer ved å prøve makrofotografering. Ta nærbilder av blomster, insekter, sandkorn eller andre små elementer som kan gi en unik og fortryllende effekt. Bruk «zoom» om du har, eller «portrett» funksjonen på din mobil.

Feriebilder, ferie i Italia : Primatoscana

3. Utforsk refleksjoner

Ferien bringer ofte med seg speilvann; enten det er i sjøen, en innsjø, basseng eller en søledam. Utnytt dette ved å fotografere refleksjoner av landskap, skyer eller mennesker i vannet. Et genialt tips er å bøye seg ned for å få mer speilinger i vannet.


4. Ta bilder i bevegelse

Ferien er også en tid for aktivitet og moro. Prøv å fange mennesker i bevegelse, for eksempel stup (hopping i sjøen, noen som går mot deg eller fugler som flyr. Dette vil gi til en følelse av energi og glede i bildene dine.

Bruk gjerne seriefunksjon på mobilen slik at du tar flere bilder på kort tid og kan velge ut det beste bildet etterpå. På iPhone drar du utløserknappen mot venstre for å ta seriebilder. På Samsung drar du den nedover.

Feriebilder, ferie i Italia : Primatoscana

5. Nyt den blå himmelen

Sommeren er en flott tid for å fange den klare blå himmelen. Prøv å inkludere en stor del av himmelen i bildene dine for å gi dem en følelse av rom og frihet.             

Feriebilder, ferie i Italia : Primatoscana

6. Skap historier gjennom bildeserier

Sommeren er full av hendelser og opplevelser. Skap en sammenhengende historie ved å ta bilder av øyeblikkene gjennom dagen, fra morgen til kveld. Dette vil formidle stemning og opplevelser i bildene dine – og inspirerer garantert andre.

Jeg håper disse kreative tipsene vil inspirere deg til å ta fantastiske feriebilder.

Da er det bare å glede seg til ferien.

Tips:

Ønsker du å motta enda mer inspirasjon og tilbud til din reise i Italia, meld deg på vårt nyhetsbrev her.